Приціл на Канни: Кшиштоф Зануссі новий фільм зніматиме з Україною

Приціл на Канни: Кшиштоф Зануссі новий фільм зніматиме з Україною

Укрінформ
Кіностудії "Інтерфільм" (Україна) та ТОR Кшиштофа Зануссі (Польща) підписали угоду про реалізацію дуже амбітного проекту світового масштабу.

Йдеться про фільм "Ефір", розповіла в розмові з кореспондентом Укрінформу український режисер, сценарист і продюсер Олена Фетісова, яка разом з продюсером Володимиром Козиром братиме участь у проекті з української сторони.

За її словами, Зануссі є автором сценарію і режисером-постановником нової картини. В основу фільму покладена надзвичайно цікава історія про такого собі Фауста - лікаря, який "продав душу", аби за допомогою науки владарювати над іншими людьми. Сам режисер називає майбутній фільм "власною історією Фауста" і покладає на нього дуже великі надії.

"Зануссі планує відправити картину або на Каннський кінофестиваль 2018 року, або на Венеціанський міжнародний кінофестиваль", - розповіла Фетісова.

Вона уточнила, що зйомки фільму проходитимуть в Україні та Польщі. У картині планують задіяти, за її словами, "надзвичайно відомих" українських акторів, імена яких поки що тримають у таємниці, а також світових зірок.

Наразі проект картини подано на конкурс у Державне агентство України з питань кіно на одержання фінансової підтримки. Значна частина (близько 40%) буде профінансована польською стороною. Сьогодні ж парнером "Інтерфільму" уже виступає Польський інститут у Києві, надаючи проекту інформаційну підтримку.

Крім цього, як розповіла Фетісова, у проекті будуть також задіяні продюсери з Литви, Угорщини та Італії.

"Тобто це буде багатонаціональна продукція, яка матиме значний розголос у світі", - переконана Фетісова.

Як повідомляв Укрінформ, Кшиштоф Зануссі на Міжнародному фестивалі документального патріотичного кіно "КіноДок" у Чернігові повідомив журналістам, що події у майбутньому фільмі відбуватимуться ще до початку Першої світової війни, в тому числі на Західній Україні.

Фільм розповідатиме про лікаря, який для позбавлення людей притомності використовуватиме ефір - перший в медичній практиці засіб анестезії. Серед залежних від нього персонажів буде й український хлопчик, який з цим боротиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-