Київ до 8 липня подасть заявку на Євробачення-2017

Київ до 8 липня подасть заявку на Євробачення-2017

Укрінформ
Столична влада вже розпочала підготовку до Євробачення-2017 і до 8 липня подасть заявку на проведення цього конкурсу у Києві. 

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у середу під час наради щодо подачі Києвом заявки на проведення Євробачення 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми будемо проводити Євробачення наступного року, це є можливість презентації столиці України. Київ найбільш підготовлений для проведення такого заходу. У нас є досвід проведення конкурсу Євробачення у 2005 році і фіналу чемпіонату Європи з Євро-2012", - сказав Кличко.

Він зазначив, що Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу "Євробачення-2017" поставив низку вимог для визначення міста-господаря Євробачення-2017. "Наприклад, арена має бути критим майданчиком та вміщувати 7 тис глядачів. У нас є "Палац спорту", розрахований на 10 тисяч осіб, є НСК "Олімпійський" на 70 тисяч осіб, Міжнародний виставковий центр на 50 тисяч осіб", - зазначив він.

Також Кличко наголосив, що щодо інфраструктури, то Київ випереджає решту українських міст.

"У нас є вимоги, які нам ставлять організатори. Повинні бути готелі європейського рівня, з різною ціновою політикою, які повинні бути розташовані в центрі міста. Тобто за цими показниками Київ підходить. Ми також маємо сучасну і розвинену транспортну інфраструктуру,  2 міжнародних аеропорти", - зазначив міський голова.

За його словами,  Київ готовий запропонувати туристам багату культурну програму. "В Києві розташовано близько 3 тисяч об’єктів історико-культурної та архітектурної спадщини, майже 70 парків, більше 300 скверів, понад 50 концертних залів, 76 театрів, понад 140 музеїв, більше ста галерей і більше 200 розважальних закладів. Я сподіваюсь, що Київ наступного року вдруге прийматиме "Євробачення", і ми зробимо все, щоб здійснити необхідну підготовку і провести конкурс на найвищому рівні. Тим більше, що готуватися ми вже почали", - зазначив Кличко.

Він повідомив, що столична влада вже створила робочу групу щодо проведення Євробачення-2017.

"Підготовку до Євробачення ми вже почали, вже зустрічі відбувались з Прем'єр-міністром, з Президентом. Ми звернулися до представників Євробачення, ми мали презентацію з міністром культури, тобто ми готові. Ми вже організували підготовчий комітет і вже працюємо для того, щоб на найвищому європейському рівні провести Євробачення 2017 року в столиці України", - сказав Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-