На Полтавщині

На Полтавщині "Купальські гуляння" пройдуть без феєрверків

Укрінформ
На "Купальських гуляннях" у с.Ковалівка на Полтавщині не влаштовуватимуть феєрверків, але співатимуть, стрибатимуть через ватру та збиратимуть кошти на допомогу учасникам АТО.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

«Купальські гуляння» — всеукраїнський етнофестиваль, який проводиться на «Березі Свободи» у селі Ковалівка... У зв’язку з російською агресією на сході країни, у 2014 і 2015 роках організатори заходу брати Юрій та Олександр Бублики прийняли рішення не проводити гуляння. Але... зваживши всі «за» і «проти», у цьому році було вирішено провести «Купальські гуляння» в Ковалівці. Організатори не використовуватимуть феєрверки, а частина коштів, виручених на фестивалі, піде на допомогу бійцям АТО", - йдеться у повідомленні.

Волонтери Полтавського батальйону небайдужих пояснили, що тим, хто прибуде на фестиваль власним авто, запропонують зробити благочинний внесок в 20 грн за паркування. Крім того, бажаючі візьмуть участь у купальській лотереї, кошти від якої також підуть на потреби бійців.

Що ж до участі у святі, то на всі заходи "вхід вільний для вільних людей", зазначають організатори.

На фестивалі діятимуть дві сцени: мала, на якій виступатимуть самодіяльні колективи, і велика, з якої співатимуть «Лісапетний батальйон», рок-гурти «Mad Heads» та «OT VINTA».

Крім того, в програмі "гулянь" містечко народних майстрів, майстер-класи з народних ремесел, дитячі атракціони, виступи воркаутерів, купальська дискотека - і традиційні стрибки через вогнище та пускання вінків на воду.

Цьогоріч, зазначили в прес-службі, Полтавська облдержадміністрація вперше долучається до організації «Купальських гулянь». Начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій заявив: "Всі залучені структури ОДА та Полтавської РДА знають свої обов’язки і будуть працювати в цей день, щоб кожен, хто приїде на фестиваль, відпочив максимально комфортно".

Фото: Полтавська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-