Місто-господаря Євробачення-2017 оголосять після 1 серпня

Місто-господаря Євробачення-2017 оголосять після 1 серпня

Укрінформ
Після інспекції двох міст-фіналістів за участю представників Європейської мовної спілки, що має завершитися до 1 серпня, буде оголошено місто, яке прийматиме Євробачення в Україні.

Про це повідомляє прес-служба UА:Перший.

"Фінальний етап відбору триватиме з 22 липня по 1 серпня й полягатиме в проведенні інспекції міст-фіналістів за участю представників Європейської мовної спілки та членів оргкомітету з метою ознайомлення з інфраструктурою міст та особливостями реалізації заявок. Після прийняття рішення щодо міста-господаря буде проведено прес-конференцію, під час якої й будуть оголошені результати відбору та названо місто-господар Євробачення-2017", - йдеться в повідомленні.

Триватиме відбір із 24 червня до 1 серпня включно і складатиметься з чотирьох етапів. Перший - до 8 липня - відведено на  підготовку заявок містами-претендентами. За вказаний термін - але не пізніше 12:00 8 липня - міста-претенденти мають надіслати заповнені заявки та всі додатки до неї. Другий етап - до 15 липня, під час якого робоча група НТКУ як мовника-організатора та делеговані представники оргкомітету здійснять попередній аналіз заявок. Під час третього етапу - з 18 по 22 липня - відбудеться представлення заявок містами-претендентами на засіданні оргкомітету, після чого він оголосить попередні результати - назви двох міст-кандидатів. А вже після цього результати відбору разом із заявками міст-фіналістів будуть повідомлені Європейській мовній спілці.

Щодо критеріїв відбору, то на другому етапі перевагу отримають міста-кандидати, заявки яких матимуть найкращі технічні та якісні характеристики стосовно арени, офіційних готелів для проживання, сучасної транспортної інфраструктури, що включає не тільки якісне транспортне сполучення в межах міста, а й наявність міжнародного транспортного аеропорту та відмінного сполучення між ним та містом.

Низка вимог є й до арени Євробачення-2017, де відбудуться півфінали й фінал конкурсу, проходитимуть репетиції виступів усіх учасників. Це має бути крите приміщення, яке могло би вмістити не менше 7 тисяч глядачів, а бажано - до 10 тисяч.

Особливим аспектом організації й проведення конкурсу є безпека. Тож міста-претенденти у співпраці з державними органами України обов'язково мають гарантувати безпеку учасникам, членам делегацій та гостям "Євробачення-2017" у повній відповідності до вимог ЄМС і протягом усього періоду конкурсу, включаючи всі супровідні офіційні заходи.

Для роботи представників ЗМІ у місті проведення конкурсу має функціонувати міжнародний прес-центр із можливістю роботи там не менше, ніж 1550 журналістів. А розташовуватися він має неподалік від арени або у її приміщенні.

Також міста мають подати пропозиції щодо локацій проведення вітального прийому міста-господаря для всіх делегацій мовників-учасників та представників преси й прощальної вечірки після фіналу, яку змогли би відвідати близько 3 тисяч осіб.

Міста-претенденти також мають передбачити соціальну програму, яка містила би багатогранний пакет культурно-екскурсійних заходів з усіма ознаками гостинності, оригінальності, культурологічної цінності та ідентичності. 

Загальна інформація про Євробачення-2017. Мовником-організатором пісенного конкурсу Євробачення-2017 є НТКУ. Конкурс являє собою спільне виробництво приблизно сорока суспільних мовників з усієї Європи, який виробляється під егідою ЄМС у співпраці з виконавчим директором Євробачення та НТКУ під контролем Наглядової ради конкурсу.

Орієнтовна кількість учасників Євробачення-2017 -  від 38 до 43 делегацій. Орієнтовні дати проведення конкурсу: 9 травня - перший півфінал, 11 травня - другий півфінал, 13 травня - фінал. Тижні Євробачення триватимуть із 30 квітня до 14 травня 2017-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-