В австралійській столиці виступила українська оперна співачка

В австралійській столиці виступила українська оперна співачка

Укрінформ
В Канберрі (Австралія) відбувся концерт вокальної класичної музики за участю української оперної співачки Ради Точальної.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вже чотири роки живу в Австралії, однак залишаюся українкою, особливо після подій у Криму», - наголосила вокалістка.

Партнером українки у концертній програмі став відомий австралійський баритон, автор провідних оперних партій, соліст Австралійської опери Лукас де Джон.

Акомпанувала на фортепіано не менш відома австралійка, колишня солістка Симфонічного оркестру Мельбурна, виконавець саундтреків для багатьох фільмів, а нині керівник власної музичної студії Дженіс Кук.

Концерт пройшов у столичному австралійському музичному центрі Веслі (Wesley Music Centre).

Рада Точальна народилася в Севастополі, де почала свою музичну кар'єру як піаністка. Згодом з відзнакою закінчила Музичну академію у Львові. Вокалом почала займатися під керівництвом професора співу Ігоря Кушплера. Брала активну участь у різних музичних фестивалях, таких як Літній фестиваль у Києві, Фестиваль українських днів у Щеціні (Польща, 2009) і Фестиваль ім. Оксани Петрусенко у Севастополі. Захистила магістерську роботу в галузі музичного мистецтва у Цюріхському університеті мистецтв.

У 2014 році українка отримала грант та можливість навчатися в оперній студії Мельбурна. Від тоді є учасницею багатьох австралійських музичних фестивалів Nagambie Lakes Opera Festival ( 2015), Spring Street Beat Festival of the Parliament of Victoria (2015), Melbourne East Arts Festival (2015).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-