Переможців кінофесту

Переможців кінофесту "Відкрита ніч. Дубль 19" визначать політики

Укрінформ
Кінофестиваль "Відкрита ніч" вдев'ятнадцяте відбудеться у Києві. У складі його журі, яке визначатиме кращі роботи, цього разу працюватимуть і політики.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба фестивалю.

"Кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 19" відбудеться 25-26 червня. Цього року на фестиваль було подано 116 фільмів українського виробництва. У конкурсній програмі будуть ігрові, неігрові та анімаційні стрічки. Кращі роботи відбиратиме журі, до складу якого традиційно входять знані фахівці у сфері кіно, а цього року - ще й українські політики", - ідеться у повідомленні.

Як і в попередні роки, основним майданчиком стане Арт-причал у Києві, а паралельні покази і трансляції кінопоказів пройдуть більше ніж на 60-ти майданчиках України та світу. В 2016 році фестиваль пройде за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Цього року партнером міжнародної гостьової програми стане Чеський центр у Києві. Програма буде реалізована впродовж дня відкриття фестивалю - 25 червня. Вона включатиме фільми студентів і випускників FAMU (Чеської Фільмової Академії) та мастер-клас, організований спільно з українськими режисерами. Завершить програму показ німого фільму 1929 року "Еротикон" режисера Густава Махати з музичним супроводом від чеського гурту FORMA. Показ відбудеться за підтримки Національного центру Олександра Довженка.

Програму кінофестивалю, повний склад журі, гостьову (міжнародну) програму та перелік офіційних майданчиків фестивалю по Україні та за кордоном планується оголосити 15 червня.

Фестиваль "Відкрита ніч" започатковано у 1997 році. Він щорічно проходить в кінці червня як огляд найцікавіших здобутків українського короткометражного кіно.  За роки роботи фестивалю у складі журі працювали більш ніж 100 відомих митців, серед яких Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Оксана Забужко, Сергій Фоменко, Олег Скрипка, Сергій Якутович, Влад Троїцький, Юрій Андрухович, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

У 2016 році офіційним партнером фестивалю стала КМДА.

Фото: Ми кияни

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-