В Івано-Франківську стартує PORTO Franko Гогольfest

В Івано-Франківську стартує PORTO Franko Гогольfest

Укрінформ
Фестиваль сучасного мистецтва PORTO Franko Гогольfest розпочинається 8 червня в Івано-Франківську.

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури.

"Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва PORTO Franko Гогольfest відбудеться 8 - 12 червня в Івано-Франківську - столиці української постмодерної літератури з унікальним архітектурним обличчям. Відкриється фестиваль новим шоу від музичного гурту "Dakh Daughters" та виступом франківських гуртів. Виступатимуть театр ДАХ із виставою "Собача будка", франківський гурт  "Перкалаба".  До участі у фестивалі запрошено диригента веймарської опери Кирила Карабиця, солістку віденської опери Лєну Бєлкіну. Художників із Франції П'єра Ротто та з Харкова Романа Мініна запросили розписати кілька стін у місті", - ідеться в повідомленні.

Крім українських, у фестивалі візьмуть участь митці з Австрії, Болгарії, Данії, Франції, Німеччини та Китаю. Він поєднає чимало мистецьких напрямків, зокрема, це програма візуального мистецтва, театральна, музична (класична академічна музика і альтернативна), екологія і туризм, кіно і література,  перформанси, балет, хореографія, синтетичні жанри.

Концепція кінопрограми  PORTO Franko Гогольfest  - налагодження діалогу як всередині України, так і в її стосунках зі світом. Географічно (за адресою кіновиробництва або темою фільму) кінопрограма представляє Івано-Франківськ, Київ, Крим, Маріуполь, Чернівці, Львів, Ужгород. Зокрема, вона  презентує "Кримські історії" Нарімана Алієва - ігрові короткі метри, зняті на батьківщині режисера.

У програмі фестивалю - нова опера-реквієм "IYOV" режисера Влада Троїцького і композиторів Романа Григор'єва та Іллі Разумейка, українсько-іспанський проект "ADUR", танцювальний спектакль "Синдром втраченої зиготи" (автор ідеї та режисер – Христина Шишкарева) та багато інших нових колабораційних проектів.

З програмою PORTO Franko Гогольfest  можна ознайомитись на сайті  Фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-