У Києві проходить музичний О-FEST-2016

У Києві проходить музичний О-FEST-2016

Укрінформ
Поблизу Арки Дружби народів у Києві проходить Міжнародний фестиваль «О-FEST-2016», присвячений опері, опереті та мюзиклу.

Про це поінформувала прес-служба Міністерства культури.

“Я приємно вражений одержимістю організаторів фестивалю, що спільно з господарями міста Буча вже четвертий рік поспіль дарують українцям справжнє свято музики. Коли просто неба у парку звучить такого рівня змістовна музика з опери, оперети та мюзиклів у виконанні зірок з найвидатніших сцен світу – це без перебільшення подія. А таке міжнародне представництво – делегації з Європи, США, Китаю – це велика культурна дипломатія в дії”, – сказав міністр культури Євген Нищук.

Як зазначили у міністерстві, вдень фестиваль проходить біля столичної Арки Дружби народів, де розташовані локації для виступів музичних та танцювальних колективів. Крім того, тут же проводяться й майстер-класи з народних ремесел.

“Коли я бачу натхненні очі людей – в мене ростуть крила. Я розумію, що уся ця наша спільна боротьба за культуру, бюджети, просування мистецтва – вона насправді необхідна та має зміст. І вся вона – складається з особистостей, які прагнуть змінити світ навколо себе. А сам фестиваль - це яскравий приклад того, як ми маємо презентувати себе у світі, приймати гостей, як маємо долати всі труднощі, як лікуватись від депресії, як маємо мистецтвом зшивати країну у стані війни. Це усе те, що робить нас справді великою нацією, великим європейським народом”, - резюмував міністр.

Завершиться О-FEST-2016 о 19:00 у приміщенні Київського національного академічного театру оперети великим Гранд-концертом за участю солістів провідних музичних театрів світу.

Вже кілька років поспіль фестиваль, засновниками та організаторами якого є Національна оперета України і Бучанська міська рада, збирає на своїх сценах артистів-вокалістів та диригентів з багатьох країн світу. Цього року у заходах беруть участь представники 14 країн: Чехії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, США, Китаю, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії та України.

Фото: cultua.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-