Нацопера: у червні світові зірки співатимуть у

Нацопера: у червні світові зірки співатимуть у "Попелюшці", "Турандот" і "Нормі"

Укрінформ
Національна опера України в рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" подарує шанувальникам оперного мистецтва зустрічі із солісткою Віденської опери Оленою Бєлкіною та запрошеним солістом багатьох оперних театрів світу Георгом Оніані.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"У червні Національна опера продовжує знайомити глядачів з учасниками проекту "Українські оперні зірки у світі". Цього разу шанувальників оперного мистецтва чекає зустріч з кращою виконавицею ролі Попелюшки у однойменній опері Джоаккіно Россіні - солісткою Віденської опери Оленою Бєлкіною, а також із запрошеним солістом багатьох оперних театрів світу Георгом Оніані у ролі Калафа в опері Джакомо Пуччіні "Турандот" та Полліона в опері Вінченцо Белліні "Норма", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у Нацопері, партитура "Попелюшки" - одна з найскладніших, але водночас це один із найпривабливіших творів світової оперної спадщини. Ця опера найвищої вокальної складності, в ній можуть виконувати партії лише співаки, яким підвладні усі секрети справжнього італійського бельканто.

У Національній опері України «Попелюшка» Россіні за її майже двохсотлітню історію була поставлена лише у 2010 році. На виставі 19 червня глядачі матимуть унікальну можливість почути ціле сузір' я співаків: окрім однієї з кращих виконавиць партії Попелюшки Олени Бєлкіної, головні партії також виконують провідні солісти Національної опери України Тарас Штонда (Дон Маньїфіко, барон ді Монтеф'ясконе), Сергій Пащук (Дон Раміро, принц Салерно), Петро Остапенко (Дандіні) та інші.

Шанувальники таланту вже відомого київській публіці грузинського тенора Георга Оніані у червні матимуть змогу почути його двічі - 23 червня в опері Дж. Пуччіні «Турандот» він виконає партію Калафа, а 25 червня в опері В. Белліні «Норма» він співатиме партію Полліона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-