Канадський письменник отримав українську літературну премію

Канадський письменник отримав українську літературну премію

Фото
Укрінформ
Канадський письменник українського походження Михайло Блехман отримав літературну премію імені Пантелеймона Куліша за збірку оповідань «Час збирати метафори».

Як передає кореспондент Укрінформу, церемонія нагородження відбулась у посольстві України в Канаді.

Під час вручення премії, радник посольства Марко Шевченко відзначив, окрім письменницького таланту, ще й активну громадянську позицію Михайла Блехмана, який організував у Монреалі конференцію, присвячену Україні, та реалізував багато інших волонтерських проектів.

«Щорічне нагородження пана Блехмана літературними преміями вже стало гарною традицією цього посольства. Сподіваюся, наступний рік у цьому плані нічого не змінить», - сказав Шевченко.

Це вже не перша українська літературна нагорода для Михайла Блехмана, який минулого року вже був удостоєний медалі імені Антона Чехова.

Спеціаліст у комп’ютерній лінгвістиці Михайло Блехман народився у 1951 році в Харкові, але вже 18 років проживає в Монреалі. Пише та перекладає українською, російською і англійською мовами.

Нагадаємо: міжнародна літературно-мистецька премія імені Пантелеймона Куліша була заснована в 2011 з метою розвитку українського книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-