У Києві стартує проект

У Києві стартує проект "Арт-середа"

Укрінформ
У Києві стартує новий проект "Арт-середа": щосереди в креативному просторі IZONE молоді художники, фотографи, перформери та дизайнери будуть представляти своє бачення сучасного мистецтва.

Про це під час прес-конфереції повідомила координатор проекту, асистент куратора Фонду ІЗОЛЯЦІЯ Ліна Романуха, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні дуже багато молодих митців, які не почуті. Тому одна з цілей проекту – дати простір цим молодим творчим людям, щоб вони презентували свої проекти, розказали про себе та поділилися своїми ідеями", - зазначила Романуха.

Організатори не обмежують митців у тематиці та формі подачі матеріалів. Тож на глядачів чекають фотовиставки, презентації, кіно-есеї, дискусії та кінопокази. У кожного відвідувача буде можливість поставити питання митцям та дізнатися більше про сучасне мистцетво.

Цієї середи першим гостем "Арт-середи" стане перформер і кінорежисер з Донецька Пьотр Армяновський, який разом з відвідувачами підніме проблему тероризму.

"Серед гостей будуть представники художніх інституцій, куратори, журналісти, арт-критики, художники, та всі ті, хто зацікавлений з перших вуст почути те, про що думає художник", — повідомила автор ідеї проекту і координатор виставкової програми Фонду ІЗОЛЯЦІЯ Тетяна Філевська.  

Для відвідувачів уже оприлюднена програма на червень, головними гостями якої будуть: художник і поет Дмитро Красний, фотограф Ганна Грабарська, кінорежисер Оксана Казьміна та художниця Лілія Чавага.

Відвідати "Арт-середу" зможе кожен безкоштовно за адресою вул. Набережно-Лугова, 8 (4 поверх креативної спільноти IZONE).

ІЗОЛЯЦІЯ - це неприбуткова недержавна платформа сучасної культури, відкрита 2010 року в Донецьку (Україна) на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів.

9 червня 2014 року озброєні представники самопроголошеної терористичної організації "ДНР" захопили цю територію, після чого ІЗОЛЯЦІЯ переїхала на територію Київського суднобудівного заводу та продовжує реалізовувати культурні проекти, підтримувати соціально активних митців та агентів змін у Києві, Україні та світі, а також виступає ресурсом для міжнародних кураторів, дослідників, митців та інших культурних діячів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-