Легенди світового року й українські старожили. Музичне меню червня

Легенди світового року й українські старожили. Музичне меню червня

Аналітика
Укрінформ
Чим частуватимуть у червні столичні концертні майданчики

Гастрольна афіша першого літнього місяця радує різнобарв’ям жанрів і стилів – від сінті-попу до класичного року. Старт музичному літу дасть унікальний вітчизняний «етно-хаос»-гурт ДахаБраха, а найгучнішою подією червня стане концерт справжньої зірки сучасного блюз-року Бет Харт.

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

Gabriel Bruce, 5 червня, Sentrum

Другий рік поспіль за сприяння British Council Ukraine у рамках проекту Selector Live концертний зал Sentrum приймає перспективних британських музикантів. Цього разу наші меломани матимуть змогу послухати Гебріела Брюса, який вже отримав призвисько «Леонард Коен диско-музики». Насправді репертуар виконавця значно ширший, ніж диско. Він не боїться експериментувати,  переключаючись з диско на R&B, з металу на гранж тощо. Можна припустити, що артист презентує  у Києві свій свіженький альбом «Come All Sufferers», який вийшов у продаж наприкінці травня.

Everlast, 7 червня, Sentrum

Справжнє ім'я цього американського музиканта - Ерік Френсіс Шроді. Почав він свою діяльність на музичній ниві як лідер хіп-хоп гурту House of Pain, але у 1996 році вирішив зайнятися сольною кар'єрою, яка виявилась досить успішною. Важко сказати, у якому жанрі працює цей виконавець. Скоріш за все - це суміш блюза, фолка, кантрі та репу. Як каже сам музикант, «Я вкидаю усе в один котел і заварюю дійсно пекельну кашу». 

Skillet, 15 червня, арт-завод «Платформа»

Skillet - американьский рок-гурт з Мемфісу (Теннессі), заснований у 1996 році. Його ядром є подружжя Куперів - вокаліст та бас-гітарист Джон та клавішниця Корі. Група грає альтернативний метал на межі індастріал та хард-року, причому тексти пісень проникнуті християнською тематикою. У творчому доробку Skillet 9 студійних альбомів, останній з яких під назвою Unleashed заплановано до випуску у серпні цього року.

Vacuum, Sentrum, 17 червня

Легендарний шведський сінті-поп гурт Vacuum, заснований продюсерами Олександром Бардом та Андерсом Вольбеком у 1994 р., знову завітає до української столиці. Зараз до його складу входять Маттіас Ліндблум (вокал) та Андерс Вольбек (синтезатор, гітара, програмування).  

Legends of Rock, 20 червня, Міжнародний Центр культури та мистецтв (Жовтневий палац)

У цей день Жовтневий палац чекатиме прихильників старого доброго класичного року, бо на сцену у супроводі великого симфонічного оркестру вийдуть справжні легенди. Серед них екс-фронтмен Nazareth Ден Маккаферті, гітарист та вокаліст Девід Нопфлер, який разом зі старшим братом Марком заснував культовий гурт Dire Straits,  вокаліст Тім «Ripper» Owens, який пройшов чудову «школу рока» у таких славетних групах, як Iced Earth та Judas Priest, і нарешті, Дугі Уайт, в творчому доробку якого участь у проектах великих гітаристів Річі Блекмора, Інгві Мальмстіна та Міхаеля Шенкера.

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

ДахаБраха, 2 червня, Будинок культури КПІ

Унікальний український «етно-хаос»-гурт ДахаБраха, який останнім часом став найочікуванішим вітчизняним колективом на найбільших міжнародних музичних фестивалях в різних куточках світу, а її виступи на провідних телеканалах Великої Британії та США викликали справжній фурор. Наприкінці червня гурт візьме участь у легендарному фестивалі Glastonbury 2016, а до київського концерту він підготував програму «Україна Містична».

A Capella Fest, 4-5 червня, Caribbean Club

У фестивалі акапельних колективів візьмуть участь вісім молодих команд. У перший день відбудеться відбірковий тур, а у другий - Гала-концерт, у якому очікується виступ спеціальних гостей - легендарного львівського гурту  «Пікардійська терція».

Мед Хедс, 3 червня, Докер Паб

У своїй новій концертній программі в рамках великого всеукраїнського турне ветерани вітчизняного року представлять новий альбом «8», а також нового учасника групи (це буде сюрпризом).  Нагадаємо, що у цьому році гурту виповнюєтья 25 років. Починали вони з рокабіллі, потім у їх репертуарі з'явилися ска-панкові композиції, а нинішній стиль можна описати як гітарний поп-рок, поєднаний з електронним саундом.

The Вйо, 16 червня, Докер Паб

Гурт The Вйо - не новачок на українській рок-сцені. Його історія почалась ще у 1991 році. Ця команда стала однією з провідних груп, що виконують музику у стилі «реггі» та «ска». Так що сонячні мелодії з літнім диханням від The Вйо можуть стати найкращим аргументом відзначити початок літа саме візитом на їх концерт.     

Ot Vinta, 30 червня, Докер Паб

У живих концертах з рівненьским гуртом «Ot Vinta» конкурувати дуже тяжко - запальні пісні, шалена енергетика, повна віддача музикантів та жвава реакція аудиторії. Хлопці радують своїх шанувальників своїм мистецтвом вже протягом багатьох років і з кожним роком армія фанів розширюється. До речі, на концертах команди крім їх дисків та іншого мерчандайзу можна придбати легендарну «Карикадурку», автором якої є фронтмен «Ot Vinta» Юрій Журавель. 

ДЕСЕРТ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ І БЛЮЗУ

Бет Харт, 21 червня, Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац)

Мабуть найгучніший концерт нинішнього червня, оскільки Бет Харт безумовно сьогодні належить до вищої ліги блюз-року. Свою кар'єру співачка почала у невеликих клубах Лос Анджелеса, а перший альбом «Immortal» випустила у 1996 році. Тепер же вона займає гідне місце серед провідних світових виконавців блюз-року. З нею з задоволенням співпрацюють справжні аси блюзу та року - Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash та інші.

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-