Театр на Подолі обіцяють добудувати до лютого 2017

Театр на Подолі обіцяють добудувати до лютого 2017

Укрінформ
Театральний комплекс "Київський академічний драматичний театр на Подолі", де на даний момент ведеться будівництво, планують відкрити у лютому 2017 року.

Про це у вівторок під час прес-конференції заявив художній керівник київського Театру на Подолі, народний артист України Віталій Малахов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваємось, що нам передадуть до 1 січня приміщення, ну і можливо ще місяці два, ну в гіршому випадку я планую, що це буде на Міжнародний день театру (27 березня - ред.), а в кращому випадку можливо раніше, в кінці лютого", - сказав Малахов.

За його словами, театр на Андріївському узвозі планується відкрити за кошти мецената. Малахов зазначив, що на даний момент ведуться роботи з реконструкції фасаду. Сам театр буде відповідати європейським стандартам.

"Коли прийшов меценат, то одне із перших побажань було, щоб зробити нормальну, сучасну архітектуру, і було запрошено харківського архітектора Дроздова, «Дроздов і партнери» і вони зробили фасад, я вважаю він буде досить цікавим. По-перше, він скромніший, перші два поверхи обкладені цеглою подільською, яку спеціально купували тут. Я боявся, щоб ми не сперечалися з оперним театром, позолотою. Це буде такий демократичний театр, сучасний, європейський", - зауважив він.

Водночас, керівник театру розповів, що в новому приміщенні, в глядній залі зможуть розміститися до 300 осіб. "Буде хороше освітлення та механічна техніка. Ми зробили в новому проекті балкон на 50 місць, який буде зватися "гальорка", де ми збираємось продавати дешеві квитки для студентства. Зараз напевно квитки будуть не дуже дорогі, але нам доведеться якось піднімати ціни, але ми б хотіли залишитись певною мірою антибуржуазним театром, для того щоб туди могли приходити студенти", - наголосив Малахов.

Він підкреслив, що в театрі передбачені ліфти для людей з обмеженими можливостями.

Малахов додав, що загалом на будівельні роботи планується витратити до 140 млн грн. Основною проблемою, чому так довго ведеться будівництво театру, є те, що на сьогодні немає жодної компанії, яка б могла взяти на себе весь комплекс будівництва театру.

Після відкриття нової будівлі, в театрі ставитимуть український репертуар. "Я думаю, що зараз настав час нам звернутись до відомих та невідомих українських авторів. Я сподіваюся, ми будемо робити музичні вистави, мюзикли, та українські музично-драматичні вистави. Обов’язково повернемо на сцену вертеп", - зазначив Малахов.

Театр на Подолі створений наприкінці 1980-х років. Відкриття нового театрального приміщення на Андріївському узвозі  неодноразово переносилося протягом десяти років.

Фото: kievvlast.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-