Патріотична документалка зробить більше за політиків - Нищук

Патріотична документалка зробить більше за політиків - Нищук

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук взяв участь у презентації Першого міжнародного документального патріотичного фестивалю «КіноДок», що за підтримки Мінкульту розпочався у Чернігові.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Жоден політик, чиновник, міністр не скаже більше за те, що закладається мовою кіно - документального, живого, яке показує людям правду, відкриває очі, закладає той фундамент, щоб молодь пам’ятала, в яких обставинах вона здобуває навіть на двадцять п’ятому році незалежності – свою справжню незалежність”, - сказав Нищук.

За його словами, "матеріалу нині надзвичайно багато". "І його треба архівувати та передавати наступним поколінням. Людська пам’ять має здатність “затиратися”, але ці кадри, що фіксуються у цих кінодоказах – це наша історія, яка має велику силу. Окрім того, дуже цінно, що старт цього першого фестивалю бере початок саме з півночі України – нашого форпосту з цього боку країни”, - додав міністр.

Нищук також наголосив на необхідності промоції документального кіно серед дітей та молоді, як націєформуючого фактору, що наглядно демонструє біль та мрії, проводить паралелі між минулим та майбутнім, дає змогу мислити та робити висновки, аби не допустити повторення помилок історії.

У заході також взяли участь ініціатори фестивалю - Дмитро Чирипюк та Анна Левківська, представники місцевої влади, а також видатні митці – польський режисер Кшиштоф Зануссі, українці Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков та Ада Роговцева.

Протягом двох днів на фестивалі покажутль фільми «Зима у вогні» Євген Афінієвського – цьогорічного номінанта на "Оскар", короткометражні стрічки “Святослав”,  “Найближчі до бога”,  “Лист Тарковському”, “Дяка за службу”,  “6 поверхів”, “Воїни світла”, “Війна та місто”, “Джазбенд”, “Пісня бійця”, “Небесна сотня в вирій полетіла”, “Подає розбудова”, “Я не герой”, “Репатріот”, “Дім”, “Правда Майдану”, “Ландскнехти від Мельпомени”, “Два дні в Іловайську”, “Брат за брата”, “НебоФМ”, фільми “Зворотній бік Місяця”, “Серце мами Гонгадзе”, “Добровольці божої чоти”, “Спадок нації”, “Шляхетність нації”. А також проведена археолого-етнографічна наукова конференція «Коріння української нації шлях до ідентифікації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-