Німецькі фахівці розпочали роботу в харківському органному залі

Німецькі фахівці розпочали роботу в харківському органному залі

Укрінформ
Німецькі спеціалісти прибули в Харків для встановлення в новому органному залі обласної філармонії органу відомої німецької фірми "Александр Шуке" вартістю 1 млн євро.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор - головний диригент філармонії заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко.

"Орган, доставлений у Харків у розібраному вигляді майже три роки тому, зберігався на складі. Вісім німецьких спеціалістів на чолі з представником фірми Матіасом Шуке прибули в Харків для його встановлення. Вони оглянули зал, де заздалегідь виконано всі їхні вимоги: створено робочі майданчики і встановлено спеціальні лебідки, які підніматимуть важкі елементи, адже вага окремих труб органу - більше 700 кг. Забезпечено електроживлення", - зазначив Янко.

За його словами, закінчити всі монтажні роботи планується до 1 серпня.

"З 1 вересня розпочнеться настроювання і інтонування органу, на що піде близько двох місяців", - додав Янко.

Як повідомляв Укрінформ, реконструкцію побудованої у 1885 році будівлі Харківської філармонії, що на вулиці Римарській в центрі Харкова, почали в 2006 році і планували завершити в 2010 році. Проектна вартість - 250 млн грн. У 2015 році з Держфонду регіонального розвитку виділено додатково майже 60 млн грн.

Органний зал включено до першого пускового комплексу. У другий комплекс увійдуть хол з парадними сходами, виставкові кулуари і музей музики.

Будівля Харківської філармонії - пам'ятка архітектури ХІХ століття: тут виступали Чайковський, Рахманінов, Шаляпін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-