У Києві відкрили новий театр

У Києві відкрили новий театр "Мізантроп"

Укрінформ
Новий незалежний мультижанровий театр "Мізантроп" створила у Києві група митців, об'єднаних ідеєю самовираження.

Про це на брифінгу заявив режисер театру Ілля Мощицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так склалося, що жоден з тих майданчиків, де ми працювали, не давав нам можливості на 100 відсотків реалізувати свої творчі задуми. Ми довго шукали вільний майданчик, і коли не знайшли його,  вирішили створити свій", - сказав Мощицький.

Він розповів, що спочатку разом з однодумцями планував зробити проект, заснований тільки на їхніх творчих уявленнях, - як експеримент поставити першу частину вистави "Три сестри" Антона  Чехова. Виявилося, що проект знаходить відгук, і це надихнуло митців на створення театру.

Композитор театру Дмитро Саратський у свою чергу повідомив, що його назва була вибрана лише за кілька днів до презентації.

"Ми довго не могли домовитися між собою з цього приводу. Але від самого початку наш творчий посил був досить безкомпромісним: ми робимо тільки те, що подобається нам. Тому й вирішили, що назва "Мізантроп" відображатиме наше бажання відсікти зайве, знайти свого ексклюзивного глядача", - зазначив Саратський.

За його словами, трупа театру на сьогодні нараховує 10 акторів.

Як зазначив хореограф Микола Бойченко, окремого приміщення у трупи поки що немає. "На жаль, ми зіштовхнулися з великою проблемою розміщення своєї творчості на сцені. Але, думаю, це буде якийсь андеграундний майданчик", - сказав Бойченко.

Він додав, що у липні колектив іде "у чергову ізоляцію від суспільства" і створюватиме новий спектакль, який хочуть презентувати восени. Це буде "Запрошення на страту" за Набоковим.

Фото: oviktor.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-