Каннський фестиваль:

Каннський фестиваль: "Ma' Rosa" Мендоси vs "Незнайомка" Дарденнів

Укрінформ
На 69-му Каннському фестивалі за «Золоту пальмову гілку» сьогодні змагатимуться соціальна драма «Незнайомка» (La fille inconnue, Бельгія) братів-режисерів Жан-П'єра та Люка Дарденнів та драма «Ma' Rosa»  (Філіппіни) режисера Брійанте Мендоси.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в оргкомітеті фестивалю.

«Незнайомка» є соціальною драмою володарів семи нагород Каннського фестивалю та двічі лауреатів головного призу - братів-бельгійців. У разі, якщо цього року картина отримає головний приз, то Дарденни стануть першими в історії Канн триразовими володарями "Золотої пальмової гілки". У фільмі знялися блискучі й талановиті актори Адель Енель та Жеремі Реньє, Фабріціо Ронджоне, Олів'є Гурме, Тома Дорі, Крістель Корніл та інші.

Одного вечора, закінчивши прийом пацієнтів, героїня на ім'я Женні вирішує не відкривати двері пізньому відвідувачу її хірургічного кабінету. Наступного дня поліція інформує її про те, що неподалік було знайдено тіло невідомої дівчини. Відчуваючи таємні докори сумління, Женні намагається самостійно встановити особу незнайомки та знайти родичів і друзів загиблої.

Другим фільмом, який покажуть у Каннах сьогодні, є робота філіппінського режисера Брійанте Мендоси "Ma' Rosa". Цей представник Азії добре знаний в Каннах завдяки своїй роботі "Бійня". За свій талант Брійанте Мендоса був визнаний найкращим режисером у 2009 році.

У центрі сюжету "Ma' Rosa" - незаконний арешт подружжя, господарів невеликого магазину. Їхні діти намагаються визволити батьків. Чим це завершиться, сьогодні дізнаються гості 69-го Каннського кінофестивалю о 17:00 за Києвом, відвідавши головну залу кінопоказів Grand Thеаtre Lumiеre. А поки критики нагадують, що Мендоса, який завжди знімав жорстке кіно про кримінальні будні своєї країни, цього разу, швидше за все, він не зрадить своїм уподобанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-