У Каннах сьогодні показують фільми-фаворити з Іспанії, Франції та Бразилії

У Каннах сьогодні показують фільми-фаворити з Іспанії, Франції та Бразилії

Укрінформ
У кінозалах 69-го Каннського фестивалю у вівторок показують фільми-фаворити: жіночу драму «Джульєтта» (Julieta, Іспанія) визнаного майстра Педро Альмодовара, трилер про привидів Олів'є Ассаяса «Персональний покупець» (Personal Shopper, Франція) та драму «Водолій» (Aquarius, Бразилія) режисера Клебера Мендонси Філью.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в оргкомітеті кінофестивалю.

Перша драма про «жіночий всесвіт», яка стала 20-м кінопроектом іменитого іспанця Педро Альмодовара, вийшла у прокат на його батьківщині ще 8 квітня. Маестро, який чудово знається на жіночій психології, сам написав сценарій «Джульєтти» та покликав зніматися Адріану Угарте, Емму Суарес і Россі Де Пальма. Ця історія розповідає паралельно про два періоди у житті героїні - сучасний та 30-річної давнини. Зараз Джульєтта перебуває у нестійкому психічному стані, але три десятиліття тому вона була щасливою і насолоджувалася життям. Невблаганна доля, комплекс провини і незбагненна таємниця змусять героїню відмовитися від близьких і підштовхнуть її до катастрофи, від якої може врятувати лише диво.

Букмекери назвали «Джульєтту» одним з фаворитів цьогорічного кінофестивалю. Водночас Альмодовару доведеться дати пояснення журналістам щодо своєї причетності до офшорного скандалу - за тиждень до початку фестивалю його ім’я було оприлюднене у «Панамських документах».

Тему паралельних світів сьогодні у Каннах спробує розкрити не менш талановитий майстер французького артхаусу Олів'є Ассаяс. Дія його драматичного трилера «Персональний покупець» (Personal Shopper) відбувається у двох площинах - світі паризької моди та потойбічному світі. Героїня - американка Морін вдень працює персональним покупцем одягу та аксесуарів для зіркових клієнтів, а вночі веде пошуки зв'язку зі своїм трагічно загиблим братом-близнюком, щоб побороти самотність. Паранормальні здібності дівчини дозволяють їй спілкуватися з привидами, і вона сповнена рішучості досягти мети. Головну роль у фільмі зіграла Крістен Стюарт, чия успішна гра у французькому артхаусі Ассаяса «Зільс-Марія» принесла молодій акторці премію "Сезар" за кращу жіночу роль другого плану (вперше в історії "Сезара" він дістався американці).

Третій фільм, запропонований сьогодні до перегляду гостям фестивалю, приїхав із Латинської Америки. Його прем’єра є однією з найбільш очікуваних. Букмекери його також вивели у ряд фаворитів Канн-2016. «Водолій» (Aquarius, Бразилія)  є лише другим повнометражним ігровим фільмом, який поставив відомий кінокритик Клебер Мендонса Філью. Фільм розповідає про стару вдову Клару, власницю елітного маєтку під назвою «Водолій», який хоче загарбати велика компанія. Клара, яку зіграла Соня Брага, є музичним критиком на пенсії, матір’ю трьох дітей, яка обожнює кіно та книги і вміє подорожувати у часі. У фільмі знялися відомий актор і композитор Джефф Росік, актори Ірандір Сантос, Маев Джінкінгс та акторка і продюсер Карла Рібас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-