В АПУ виставили фото скіфського золота

В АПУ виставили фото скіфського золота

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відкрив в АПУ виставку «Золото нації. Наближення», що складається з 16 світлин прикрас із кримських музеїв, які на момент окупації півострова експонувалися в Нідерландах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені дуже приємно, що зусиллями багатьох людей з моєї команди вдається перетворювати радянського стилю адміністрацію на абсолютно сучасну і модерну. Я дуже сподіваюся, що це не лише зовні, коли стіни другого поверху прикрашають такі фантастичні витвори мистецтва, а й сам дух змінюється на сучасний і модерний, на те, що змінює країну», - сказав він.

Порошенко також зауважив, що проблему Криму у світі нещодавно озвучила і співачка Джамала, яка з піснею «1944» перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення». «На фінал Євробачення, я думаю, не спала вся країна. Емоції перемоги об'єднали всю країну - схід і захід, північ і південь», - констатував Глава держави.

У свою чергу, глава АПУ Борис Ложкін підкреслив, що саме ця виставка є чи не найважливішою з усіх, які експонувалися в Адміністрації, зокрема, через те, що саме завтра в Україні відзначатиметься День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. 

«Тому цю символічну виставку з бахчисарайським золотом, яке зараз, на жаль, знаходиться в Амстердамі, і йде судовий процес щодо повернення його в Україну, - ми вирішили показати у нас. Це шлях до повернення цього золота, бо я впевнений, що прийде час, і Крим повернеться додому - до України, тому ця виставка - один із кроків у цьому непростому шляху», - наголосив Ложкін.

При цьому голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час відкриття виставки висловив переконання, що кримське золото, яке наразі експонується в Голландії і на яке зазіхають російські окупанти, обов'язково повернеться до Криму.

«Не можна сказати, що це золото - кримських татар, але це наших прадідів. Це вже не просто золото, а наша духовна основа», - резюмував Чубаров.

Організатори виставки також зауважили, що після Адміністрації Президента експозиція переїде до Бориспільського аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-