З бібліотеки Вернадського зник першодрук Федорова

З бібліотеки Вернадського зник першодрук Федорова

Укрінформ
Стародрук "Апостол" Івана Федорова, надрукований в 1574 році, зник з відділу стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського.

Інцидент стався 10 травня, за цим фактом відкрите кримінальне провадження, заявив директор НБУВ Володимир Попик, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми з органами розшуку контактуємо, але розголошувати подробиці я не буду", – сказав він.

Водночас у прес-службі головного управління національної поліції у місті Києві повідомили, що заява про зникнення стародруку з бібліотеки не надходила.

За словами завідувача Музею рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександра Морозова, з Міністерства культури надходили застереження щодо можливості викрадення стародруків.

"Серед видань, що збереглися, ця книга є раритетною. Тому про крадіжку варто розголошувати, аби привернути увагу до пильнішого зберігання рідкісної літератури",– додав він.

Нагадаємо, першодрук Івана Федорова знайшли в резиденції Межигір'я у лютому 2014 року відразу після втечі екс-президента Януковича.

Видання "Апостол" має велику наукову й історичну цінність, є першою друкованою книгою в Україні. Відомо про понад 90 примірників цього видання. Книга містить церковнослов’янський переклад "Діянь і послань апостольських".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-