Київ обіцяє підтримати Український Інститут у Швеції

Київ обіцяє підтримати Український Інститут у Швеції

Укрінформ
Культурні представництва України у світі повинні одержувати конкретну фінансову та організаційну підтримку.

Таке переконання висловив міністр культури України Євген Нищук під час зустрічі у Швеції з Наталією Пасічник - музикантом, засновником і директором Українського Інституту у Швеції, повідомляє Урядовий портал.

"Підтримку таких інституцій варто робити не символічними жестами, а говорити про конкретні завдання та шляхи їх вирішення. Ми, як Мінкультури, відкриті до того, щоб будувати дієві механізми співпраці, зокрема і у пошуку фінансів, роботі з МЗС та іншими державними інституціями. Це надзвичайно важливо зараз, коли градус цікавості до України високий, а робота таких центрів стає вагомим кроком у культурній дипломатії", - підкреслив Нищук.

Міністр також зазначив, що готовий залучати розробки культурного центру у значущі державні програми, зокрема щодо створення в Україні Інституту Книги, а також запевнив у всебічному сприянні в підготовці проекту "Українська осінь", що відбудеться у Стокгольмі восени 2016 року.

За словами Пасічник, нині громадська ініціатива, хоч і збирає на своїх заходах високе представництво гостей та учасників і має резонанс у ЗМІ, втім досі існує з "напівандерграундним" статусом, а більшість ідей вдається втілити лише силами небайдужих.

"Ми прагнемо задовольнити мистецькі потреби передусім не української громади за кордоном, ми працюємо на шведського, скандинавського глядача. І відчуваємо з їх боку велику цікавість. Це важливий момент в інтеграції української культури у сучасний європейський контекст", - сказала Пасічник.

Міністр у свою чергу запевнив її, що такі ініціативи треба підтримувати і спільними зусиллями доопрацьовувати, аби усі найкращі ідеї були втілені у життя.

Український Інститут у Швеції розпочав свою діяльність у Стокгольмі у серпні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-