Провідні китайські художники малюють у Чернігові стародавній Дитинець

Провідні китайські художники малюють у Чернігові стародавній Дитинець

Укрінформ
Група відомих у Китаї художників приїхала в Чернігів на пленер - малювати місцеві пейзажі та храми.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступник генерального директора Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" Алла Доценко.

"Знані в Китаї художники (приблизно півтора десятки осіб) приїхали до нас на пленер. Вони хочуть тут сісти й помалювати якісь пейзажі і пам’ятки. Китай - зовсім інша цивілізація, і тому представникам цієї країни у нас цікаво", - сказала вона.

За словами Доценко, пленер у Чернігові для китайських художників організувала Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, яка тісно співпрацює з аналогічним закладом Китаю. В рамках цього співробітництва в Національному музеї Тараса Шевченка 11 травня було відкрито виставку китайських митців.

Їх приїзд у Чернігів, додала Доценко, - цікава й перспективна для заповідника подія. Адже тут мріють організувати виставку робіт, які народяться під пензлями китайських художників на стародавньому Валу. Сподіваються також і на співпрацю з посольством Китаю в Україні, яке дозволить розширити спектр заходів заповідника. Плідне творче співробітництво заповідник налагодив і з посольством Японії та Українсько-Японським центром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-