Томбінські привітав лідерів Меджлісу з перемогою Джамали

Томбінські привітав лідерів Меджлісу з перемогою Джамали

Укрінформ
Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські привітав голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова з перемогою української співачки Джамали у міжнародному пісенному конкурсі «Евробачення-2016» з піснею, яка розповідає про депортацію кримських татар у 1944 році з Кримського півострова.

Про це кореспондентові Укрінформу сказав сам посол після церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».

«Я не дивився Евробачення, але вже привітав наших друзів з кримськотатарських організацій - пана Чубарова з величезним успіхом Джамали», - сказав Томбінські.

За його словами, ця перемога підтверджує, що правду неможливо замовчати. Зокрема, правду про депортацію кримських татар у 1944 році. «Це частина української драматичної історії ХХ століття. І це дуже добре, що пісня може бути тим інструментом, щоб цю правду донести не тільки до українців, а й до Європи», - вважає посол.

Томбінські додав, що в інших країнах майже ніхто не знає про драматичні події в Україні. «Дуже добре використовувати всі елементи, щоб донести до наших друзів у Франції, Італії, Німмеччині, яка складна була історія у цій частині Європи», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-