Макаревич: В Одесі не небезпечно! Небезпечно вулицю не там переходити...

Макаревич: В Одесі не небезпечно! Небезпечно вулицю не там переходити...

Укрінформ
Біля підніжжя Потьомкінських сходів у суботу була змонтована величезна сцена, а всі 192 сходинки перетворилися на лави для глядачів.

На концерт прийшли тисячі одеситів і гостей міста, які приїхали з різних куточків України.

Окрім Макаревича, який з'явився вже наприкінці концерту, у програмі взяли участь «Мамині діти», Анастасія Букіна, Олексій Горбунов та Валентин Куба.

Макаревич привіз в Одесу не тільки старі хіти, а й нові пісні.

На жаль, концерт практично не висвітлювався українськими ЗМІ.

На заході крім кореспондента Укрінформу були присутні лише двоє журналістів, включаючи кореспондента REUTERS Олександра Харді.

Укрінформу вдалося отримати коментар у Макаревича (на 1 хвилині 40 секунд), незважаючи на те, що музикант заявив про відмову від спілкування з журналістами.

На запитання, чому вибір артиста припав на Одесу, Макаревич відповів: «А чому б і не Одеса!»

«Прекрасне, унікальне, дивовижне місто, яке я обожнюю. Це було насправді друге місто, в яке ми приїхали, ставши на професійні рейки. Це був, по-моєму, 79-й рік», - згадує музикант.

Він сказав, як на його думку змінилося місто.

На запитання, чи небезпечно в Одесі і що він може сказати з цього приводу своїм шанувальникам з Росії, Андрій Макаревич сказав: «Небезпечно?! Небезпечно переходити вулицю в недозволеному місці, хлопці...»

Нагадаємо, що Макаревич, послідовно відстоюючи свою позицію за мир в Україні, зазнавав переслідувань у Росії, внаслідок чого його концертна діяльність у цій країні стала просто небезпечною.

Так, 25 вересня 2014 року на концерті групи Макаревича в Будинку музики в Москві прибічник забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії, що підтримує анексію Криму, Олег Миронов підскочив до сцени і з образливими для співака виразами випустив струмінь з газового балончика.

Як з'ясувалося, таким чином Миронов висловив свій протест музиканту, який, за його словами, "відкрито підтримує нацистів в Україні" (мається на увазі концерт Макаревича в Слов'янську).

Андрій Макаревич потрапив під приціл російських пропагандистів після того, як став виходити на акції опозиції в Москві, в тому числі і на підтримку України.

У повідомленнях ЗМІ зазначається, що регулярні виступи лідера «Машини часу» Андрія Макаревича «проти конфронтації Росії та України призвели до натурального цькування і скасування концертів, одного за іншим».

Тим не менш, 6 травня вийшов у світ новий альбом гурту «Машина часу» під назвою «Ви».

За словами Андрія Макаревича, восени він має намір влаштувати тур з новим альбомом по містах України. У жовтні «Машина часу» буде давати концерт в Одесі - про це лідер групи заявив зі сцени 14 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-