Бізнес-ланч для кінопродюсерів у Каннах перевершив сподівання Держкіно

Бізнес-ланч для кінопродюсерів у Каннах перевершив сподівання Держкіно

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно за підтримки Громадської організації "Ініціатива заради майбутнього" провело у Каннах бізнес-ланч для кінопродюсерів "Mееt Ukrainian Producers".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Підсумок цього державно-приватного партнерства в галузі кіно перевершив очікування організаторів. На діловий прийом у готель Raddison Blu в Каннах прийшло понад 70 українських і закордонних продюсерів, режисерів, відбірників міжнародних кінофестивалів. Виявилося, що співпрацювати з українськими кінематографістами хочуть професіонали з Італії, Франції, Грузії, Ізраїлю, Німеччини, Швеції, Литви, Сербії, Словаччини, Норвегії, Польщі та інших країн. Український бізнес-ланч зацікавив кінопродюсерів навіть з таких далеких країн, як Індія та Австралія", - ідеться в повідомленні.

Голова Держкіно України Пилип Іллєнко наголосив на важливості постійного діалогу професіоналів сфери кіно з різних країн.

За його словами, українське кіно зараз перебуває на піднесенні. "Тільки за підтримки держави на сьогодні реалізується близько 50 проектів. Для нас як для державного органу дуже важливо створити платформу, на якій українські продюсери могли б знаходити партнерів за кордоном, щоб у ко-продукції створювати нові фільми. Тому ми дуже раді, що наша ініціатива викликала такий інтерес у Каннах", - зазначив Іллєнко.

З короткими презентаціями вже знятих фільмів і перспективних проектів на бізнес-ланчі виступили вітчизняні продюсери Володимир Філіппов, Андрій Суярко (фільми "Гніздо горлиці", "Червоний"), Олена Дем'яненко ("Моя бабуся Фані Каплан"), Володимир Яценко ("Ворошиловград").

Також свої нові проекти іноземним продюсерам представили молоді режисери, члени об'єднання Сучасне Українське Кіно (СУК): переможець Національного конкурсу Нікон Романченко (фільм "Кома") і учасник Берлінського кінофестивалю Наріман Алієв ("На кордоні").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-