Євробачення: сьогодні в другому півфіналі виступить Джамала

Євробачення: сьогодні в другому півфіналі виступить Джамала

Укрінформ
У Стокгольмі 12 травня відбудеться другий півфінальний раунд пісенного конкурсу "Євробачення-2016". На цьому етапі боротьбу за перемогу розпочне представниця України, кримськотатарська співачка Джамала.

"У мене у виступі буде дерево, яке нібито народиться від мого співу. Народиться на сцені і сяятиме. Це дуже символічно. Як Україна, як Крим відродиться від усіх страждань, що у нас є", – розповіла співачка про деталі свого номера проекту Радіо Свобода "Крим. Реалії".

Після другого півфіналу, в якому за номером 15 виступатиме Джамала, українці зможуть взяти участь у голосуванні.

Зазначимо, українка вважається абсолютним фаворитом другого півфіналу. Джамала підкорюватиме глядачів та журі композицією "1944". Чуттєва і зворушлива пісня присвячена трагедії кримськотатарського народу – депортації, здійсненої сталінським режимом у 1944 році.

Перший півфінал на сцені арени "Ерікссон Глоб" відбувся 10 травня. За результатами голосування телеглядачів і журі у фінал пройшли представники Азербайджану, Росії, Нідерландів, Угорщини, Хорватії, Австрії, Вірменії, Чехії, Кіпру, Мальти. Крім того, фіналістами автоматично стали представники так званої "великої п'ятірки" – країн, які стояли у витоків "Євробачення" (Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина та Франція), та співак зі Швеції – країни-господаря.

Фінал конкурсу відбудеться 14 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-