Канни-2016: на кіноринку відкрився український павільйон

Канни-2016: на кіноринку відкрився український павільйон

Укрінформ
На кіноринку 69-го Каннського кінофестивалю розпочав роботу Український павільйон.

Про це повідомляє прес-служба МКФ "Молодість", який разом з Держкіно України є організатором павільйону.

"Український павільйон, який під номером 103, працюватиме з 11 по 20 травня. Він є найважливішим офіційним представленням України в Каннах, оскільки цього року українських фільмів у конкурсних програмах Каннського кінофестивалю немає. Цей майданчик на кіноринку Каннського кінофестивалю є можливістю представлення українського кіно світові. У павільйоні презентовано каталог "Українські фільми 2015-2016", виданий спеціально до 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю, де зібрана інформація про найновіші українські кінороботи - готові й ті, що перебувають на стадії виробництва", - йдеться в повідомленні.

Українські короткометражні фільми покажуть у секції Short Film Corner, на кіноринку відбудуться покази фільмів "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка; "Моя бабуся Фані Каплан" Олени Дем’яненко; "Тепер я буду любити тебе" Романа Ширмана; "Гетьман"  Валерія Ямбурського (автор сценарію та продюсер Віктор Веретенников) і повнометражної 3D-анімації "Микита Кожум’яка" Манука Депояна.

Short Film Corner і кіноринок не є програмами фестивалю, і фільми, що демонструються тут, не змагаються за нагороди. Однак це дає змогу українським режисерам і продюсерам показати свої роботи в рамках фестивалю та налагодити міжнародні зв'язки.

Фото: прес-служба МКФ "Молодість"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-