Стали відомі перші фіналісти

Стали відомі перші фіналісти "Євробачення-2016"

Відео
Укрінформ
Першу десятку тих, хто вийде на сцену Ericsson Globe у Стокгольмі у фіналі Євробачення-2016, обрали серед 18 учасників першого півфіналу, що відбувся у вівторок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у фінал за результатами голосування телеглядачів і журі, пройшли представники Азербайджану, Росії, Нідерландів, Угорщини, Хорватії, Австрії, Вірменії, Чехії, Кіпру, Мальти.

Це - Семра Рагімлі з піснею Miracle - Азербайджан; 

Сергій Лазарєв з піснею You are the only one - Росія;

Дауе Боб (Douwe Bob) з піснею Slow Down - Нідерланди;

Freddie з піснею Pioneer - Угорщина;

Ніна Кральїч (Nina Kraljic) з піснею Lighthouse - Хорватія;

 Зои Штрауб (ZOЕ) з піснею Loin d'ici - Австрія;

Івета Мукучян з піснею LoveWave - Вірменія;

Габріела Гунчикова (Gabriela Guncikova) з піснею I Stand - Чехія;

Гурт Minus One з піснею Alter Ego - Кіпр;

Іра Лоско (Ira Losco) з піснею Walk on Water - Мальта.

Бали, які отримали учасники, не оголошували. 

Окрім цієї десятки, до фіналу "Євробачення-2016" вже потрапили 6 учасників. Фіналістами автоматично стали представники так званої "Великої п'ятірки" – країн, які стояли у витоків "Євробачення" (Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина та Франція), та співак зі Швеції – країни-господаря.

У фіналі, який відбудеться 14 травня, виступатимуть представники 26 країн. Імена ще десяти фіналістів стануть відомі 12 травня.

Україна в день першого півфіналу не голосувала. Українці зможуть голосувати у четвер, 12 травня, після другого півфіналу, в якому за номером 15 виступатиме наша представниця Джамала, а також у суботу, 14 травня, під час фіналу.

Нагадаємо: українка вважається абсолютним фаворитом другого півфіналу. Джамала підкорюватиме глядачів та журі композицією "1944". Чуттєва і зворушлива пісня присвячена трагедії кримськотатарського народу – депортації, здійсненої сталінським режимом у 1944 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-