Китайська академія живопису та каліграфії презентує виставку, присвячену Шевченку

Китайська академія живопису та каліграфії презентує виставку, присвячену Шевченку

Укрінформ
Виставка "Нев'януча слава. Шана Тарасові Шевченку" за участю відомих українських і китайських художників експонуватиметься в Національному музеї Тараса Шевченка з 11 по 26 травня.

Про це повідомляє прес-служба музею.

"Відкриття виставки 11 травня о 16:00. На виставці буде представлено близько 60 робіт, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка, частина з яких - зразки традиційної китайської каліграфії, якою відображені тексти віршів з "Кобзаря" китайською мовою", - ідеться в повідомленні.  

Планується також представити ілюстрації до "Кобзаря"  Шевченка з колекції Національного музею Тараса Шевченка та Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури пензлів українських художників Опанаса Сластіона, Івана Їжакевича, Василя Седляра, Василя Касіяна, Андрія Чебикіна, Михайла Дерегуса, Василя Лопати, Івана Марчука та інших.

У форматі виставки відбудеться презентація нової збірки поезій Шевченка китайською мовою в перекладі відомого літературознавця Ге Баоцюаня, до якої увійшло 139 поетичних текстів. Це перше видання українського класика в Китаї за часів незалежності України.

Виставку організували Китайська академія живопису та каліграфії спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка за сприяння посольства України в КНР, посольства КНР в Україні, Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-