Шкляр відкрив перший фестиваль історичної літератури

Шкляр відкрив перший фестиваль історичної літератури

Укрінформ
В Івано-Франківську письменник Василь Шкляр відкрив перший фестиваль історичної літератури «Софія».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Івано-франківці зробили добру справу, коли заснували цей фестиваль історичної книжки, бо саме така література є надважливою. Знаю, що вона має найбільший запит у суспільстві. Думаю, що цей фестиваль дасть поштовх для розвитку історичного роману... Це дуже важлива ділянка в літературі. Вона вдячна, хоча й важка», - сказав Шкляр.

Він зауважив, що читачі сьогодні дуже потребують історичної книжки, навіть більше, аніж про сучасну війну.

«Мені приємно говорити про те, що мого «Чорного ворона» та «Марусю» найбільше читають бійці на сході, в окопах, під обстрілами. Зараз я працюю над романом про УПА. Тему війни продовжу після перерви, коли переможемо  московського загарбника», - додав  Шкляр.

Торік Шкляр видав збірку «Чорне сонце» про трагічні події на Донбасі. Сам автор називає її «дума про братів азовських».

Відомо, що фестиваль історичної літератури «Софія» в Івано-Франківську започаткували з ініціативи письменника Степана Процюка та активіста Ігоря Кравчука в рамках Дня міста. Його організатори мають на меті започаткувати бібліотеку історичної книги. Для цього до друку вже готуються документальна книга Сергія Трохима «1986. Чорнобильські хроніки», роман Степана Процюка «Інфекція» та книга матеріалів В’ячеслава Чорновола «Україна починається з тебе».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-