В Івано-Франківську стартував фестиваль

В Івано-Франківську стартував фестиваль "Карпатський простір"

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську відкрився триденний міжнародний фестиваль "Карпатський простір". Дійство має на меті презентувати потенціал Прикарпаття та наблизити регіон до країн Європи.

Про це на засіданні круглого столу "Європа Карпат: український аспект" повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук.

"Міжнародний мистецький фестиваль "Карпатський простір" - це черговий крок у процесі зближення Івано-Франківщини з європейськими країнами. Переконаний, що наші самобутні традиції, культура, унікальні звичаї та духовні цінності, багатий природний потенціал варті того, аби їх популяризувати в країнах Європейського Союзу. І чим більше людей знатимуть про наш регіон, тим більше можливостей відкриватиметься  для його мешканців", - повідомив Гончарук.

Сьогодні в рамках фестивалю в Івано-Франківську відкрили фотовиставки "Польща. Архітектура", "Від театрів до Дунаю", "Віденський модерн "Порушена тиша перед бурею", "Вітаємо, Грузія", експозицію "Угорщина очима українських художників" та виставку митців Молдови. Просто неба презентували українську та румунську кухні. Очікують дефіле Івано-Франківського духового оркестру та виступи мистецьких колективів з Прикарпаття.

Учасниками фестивалю "Карпатський простір" стали 7 країн Карпатського регіону: Україна, Австрія, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чехія та Молдова. Делегації з Азербайджану, Грузії та Естонії – почесні гості фестивалю.

Фото: if.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-