Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики стартує у Славутичі

Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики стартує у Славутичі

Укрінформ
У місті Славутичі Київської області розпочинається  Третій міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86: Коло покоління".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник управління інформації та електронного врядування Славутицької міської ради Тетяна Бойко.

"Сьогодні у Славутичі розпочинається Третій міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86: Коло покоління". Його тема цьогоріч відсилає нас до річниці вибуху на Чорнобильській АЕС і пропонує розглядати її в контексті часу, пам’яті, розриву та діалогу поколінь", - розповіла вона.

За її словами, подією-відкриттям фестивалю стане документальна стрічка "Чорнобильські бабусі" американського режисера Голлі Морріс. У Славутичі відбудеться європейська прем’єра фільму. Автор та знімальна група представлятимуть його особисто.

Традиційно у програмі фестивалю - українські прем’єри знакових документальних фільмів останнього року. Це 11 повнометражних і 31 короткометражний фільм. Серед них нова стрічка британського режисера Марка Казінса "Я - Белфаст" та кіносимфонія американського митця Джема Коена (Jem Cohen) "Counting".

Уперше цього року фестиваль "86" покаже ігрове кіно: авангардистський мюзикл Герберта Раппапорта за оперою Дмитра Шостаковича "Черьомушки" 1962 року та кубинську стрічку про місто-близнюка Славутича "Проект століття".

Також уперше на кінофестивалі відбудеться національний конкурс документальних фільмів "Пальма півночі". За Гран-прі та грошовий розміром 25 тис. грн. змагатимуться 7 коротких стрічок українських режисерів.

Ще один конкурс - MyStreetFilmsUkraine - відбудеться вдруге. Це лабораторія коротких фільмів, створених під час однойменної майстерні жителями різних міст України. Переможців обох конкурсів обиратимуть міжнародні журі.

Окрім кіно, на гостей фестивалю чекає урбаністична, дитяча, музична та мистецька програми. В рамках останньої відбудеться урбаністична інтервенція та виставка швейцарського фотографа Нільса Акермана - володаря премії Best Swiss Photo 2016. До Славутича також завітає чеська художниця Катержіна Шеда. Під час фестивалю вона проведе черговий етап свого ком’юніті-арт проекту Made in Slavutych, що передбачає встановлення рекорду Гіннеса жителями Славутича. У публічному просторі міста також відбудеться аудіоперфоманс Петера К’юсака.

Офіційно фестиваль "86" відкриється сьогодні ввечері, а триватиме він до 9 травня. Мистецький захід відбудеться за підтримки Славутицької міської ради, Швейцарського бюро співробітництва, Посольства США, Вишеградського фонду та Державного агентства з питань кіно.

Фото: kinoukraine.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-