Проект

Проект "Побачити Україну: Dоcudays UA мандрує світом" їде до Греції

Укрінформ
В Афінах 13 - 28 травня триватиме проект "Побачити Україну: Dоcudays UA мандрує світом" (Sее Ukraine: Dоcudays UA on Tour).

У програмі фестивалю - покази документальних фільмів, фотовиставки, зустрічі з українськими кінематографістами, дискусії за участю громадських активістів і правозахисників, повідомляє прес-служба Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

«Проект Sее Ukraine: Dоcudays UA on Tour» - це акція у галузі культурної дипломатії, що реалізується вдруге. У січні фестиваль уже відвідав Францію і до кінця 2016 року поїде до Німеччини, Італії та Іспанії.

У Греції «Sее Ukraine: Dоcudays UA on Tour» триватиме два тижні. Він представить 6 українських неігрових стрічок, які за часом створення охоплюють майже століття й дозволяють побачити країну з різних ракурсів і культурно-історичних перспектив. Це, зокрема, два призери міжнародних кінофестивалів, що в останні роки відкривали світові українську документалістику: фільм "Жива ватра" (2014) Остапа Костюка та альманах "Євромайдан. Чорновий монтаж" (2014), а також збірка короткометражних документальних фільмів, що відображає погляд на сучасну Україну не лише місцевих режисерів, а й іноземних", - йдеться в повідомленні. 

У програмі є класика кінематографа - чорно-білий німий фільм "Одинадцятий" (1928) Дзиги Вертова, в якому йдеться про 1920-ті роки, період будівництва соціалізму в УРСР та індустріалізації, часи, коли молоде покоління митців натхненно творило нову міфологію і працювало на радянську пропаганду. Показ стрічки відбудеться у супроводі живої музики у виконанні піаністки Юлії Ваш та композитора Антона Байбакова, який створив оригінальний саундтрек для фільму.

Під час показів також відбудуться зустрічі та обговорення фільмів із режисерами Світланою Шимко та Остапом Костюком.

Крім того, у рамках проекту в Афінах відбудеться фотовиставка Олександра Глядєлова "Чуєш, брате?", яку відкриє сам автор. Експозиція розповідає про революцію та війну Росії проти України.

Важлива складова проекту - дискусійна платформа. У Греції відбудуться дві розмови за участі відомих активістів і правозахисників про сучасні події в Україні. Це дебати "Куди прямує Україна після Євромайдану" та дискусія "Еволюція пропаганди Кремля: від спровокованої війни в Україні до глобального панування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-