Грошей потребує не тільки українське кіно, а і його просування - Іллєнко

Грошей потребує не тільки українське кіно, а і його просування - Іллєнко

Укрінформ
Закон про державну підтримку кінематографії має передбачати фінансування не лише виробництва українських фільмів, а й їх просування на вітчизняний і закордонний ринок.

Бо українські продюсери, на жаль, навіть з готовими проектами часто не мають можливості поїхати на такий фестиваль як Каннський. 

На цьому наголосив під час прес-конференції у четвер голова Держкіно України Пилип Іллєнко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Це маркер проблеми - що ми маємо можливість більш-менш достойно фінансувати виробництво фільмів, але дуже обмежені в можливостях підтримувати просування готового продукту - як на український ринок, так і на іноземний. Фактично на сьогодні в цьому нам допомагають наші партнери. Хоча нам треба реформувати державну підтримку кінематографії таким чином, щоб це могла робити держава - самостійно, більш ефективно, бо без цього годі сподіватися, що хтось помітить українське кіно", - зазначив Іллєнко. 

Водночас він уточнив, що участь у кіноринку - річ недешева і обходиться продюсеру в чималу суму грошей. І це те, що Держкіно самостійно не може вирішувати.  

Одним з партнерів організаторів Українського павільйону на кіноринку Каннського фестивалю-2016 - Держкіно України та КМКФ "Молодість" - є Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього". За словами представника Фонду Тагіра Імангулова, вони цього року значно розширили підтримку молоді в Каннах.

"У нас з'явилася можливість уперше привезти в Канни 10 молодих кінематографістів, які запропонували проект "Коротше, Канни". Громадська організація "СУК" - "Сучасне українське кіно" - відібрала серед своїх членів 10 молодих кінематографістів з 10-ма короткометражками, які зареєструвалися на Short Film Corner на Кіноринку в Каннах. Фонд також оплатив риночні покази 4-ох повнометражних українських фільмів", - сказав Імангулов.  

Він додав також, що вперше на Каннському кінофестивалі, на пропозицію Держкіно, Фонд організовує  бізнес-ланч - зустріч молодих українських продюсерів з європейськими колегами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-