"Карпатський простір" обіцяє музику, театр та страви від посла Угорщини

Укрінформ
В Івано-Франківську 6-8 травня відбудеться перший Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону "Карпатський простір" ("Carpathian space").

Про це Укрінформу повідомив автор ідеї та засновник фестивалю, художній керівник Національної оперети, народний артист України Богдан Струтинський.

"Це масштабна культурна подія міжнародного значення. До участі запрошені митці та творчі колективи з 8 країн: України, Австрії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови, Чехії. Почесними гостями є запрошені представники з Естонії та з країн об'єднання ГУАМ - Азербайджану, Грузії. Проект має об'єднати країни Карпатського регіону не лише за територіальною ознакою, а й через мистецтво. Фестиваль буде майданчиком для щорічних зустрічей не тільки митців, а й бізнесменів, дипломатів, політиків країн Карпатського регіону", - наголосив Струтинський.

Особливістю "Карпатського простору" є сім різноманітних за тематикою  мистецьких осередків. Родзинка фестивалю - локація кулінарного мистецтва Cuisines SPACE. Тут відбуватимуться презентації національної кухні країн Карпатського регіону. Страви національної кухні готуватиме Надзвичайний та Повноважний посол Угорщини в Україні.

Гостей фестивалю чекає локація Art SPACE в Івано-Франківському краєзнавчому музеї та Музеї мистецтв Прикарпаття. Тут проходитимуть виставки "Народжені Карпатами" (графічний дизайн), "Мої Карпати" (живопис), майстер-клас з українського скоропису, воркшопи.

В Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки створена локація Theater SPACE, де покази вистав Польського театру та театру з Азербайджану дивуватимуть маленьких та дорослих глядачів.

Музична локація Multi-genre music SPACE зосереджена в серці міста - на Вічевому майдані. Концерти рок - гуртів "KozakSystem", "ТІК", великий концерт учасників фестивалю, виступи численних фольк-, етноколективів - музика на майдані звучатиме кожного вечора.

Локація Cinema SPASE - кінопростір, де гості фестивалю зможуть переглянути твори українських, чеських та грузинських кіномитців найактуальнішої тематики.

На шанувальників класичної музики чекає локація Classical music SPACE, яка буде розташована в Івано-Франківській обласній філармонії. Серед учасників гурт "Волоші" (Польща), солісти Національного театру оперети у супроводі камерного оркестру "Франческа" (Угорщина), а також сестри Тельнюк у супроводі симфонічного оркестру.

Всі три дні в рамках фестивалю працюватиме локація Craft SPACE. Ярмарок буде розташований на вулиці Дмитра Вітовського. Крім того, гості фестивалю зможуть познайомитись з роботами фотографів з різних країн, їх виставки відбудуться в рамках локації Art SPACE.

Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-