У Києві стартував

У Києві стартував "Книжковий Арсенал": 400 новинок

Фото
Укрінформ
Масштаби "Книжкового Арсеналу" 2016 року, який відкрився у середу в Києві, справді вражають. 150 видавців, більше 400 книжкових новинок, 17 тисяч квадратних метрів площі "Мистецького Арсеналу", присвячені літературі та мистецтву. Це вже набирає міжнародного формату. 

На цьому наголосила генеральний директор НКММК «Мистецький Арсенал» Наталія Заболотна під час прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю.

«Ми щасливі, що цей "Книжковий Арсенал" вже шостий рік поспіль проходить у "Мистецькому Арсеналі"… Я надзвичайно вдячна нашим гостям - в цьому році їх 80. Така кількість почесних гостей свідчить про те, що "Книжковий Арсенал" вже має певний статус, що він дотягує до європейського формату. І доказом цього є потужні платформи, серед яких і великий стенд Франкфуртського ярмарку - найбільшої події у світі книги. Надзвичайно потужна платформа програми, яка нараховує близько 550 подій, відбудеться під час "Книжкового Арсеналу". Ми переконані, що його відвідають більше, ніж 85 тисяч, як це було у минулому році», - сказала Заболотна.

Фото: Олег Петрасюк/Укрінформ

Вона поінформувала, що підготовка до "Книжкового Арсеналу" тривала впродовж року. Над програмою працювала команда з 8 кураторів.

«Ми переконані, що це велика освітня, просвітницька, інтелектуальна подія, яка об'єднує книгу, музику, мистецтво, ті 15 арт-проектів, які надзвичайно тішать око в стінах "Мистецького Арсеналу"... Не виходьте з "Арсеналу". Виходьте лише у неділю ввечері після зустрічі з беззаперечним лідером нації Любомиром Гузаром, яка і завершить фестивальну програму», - закликала Заболотна, уточнивши, що зустріч розпочнеться о 18 годині.

А розпочався "Книжковий Арсенал" з відкриття виставки «Мустафа Джемілєв. Незламний борець за свободу» та зустрічі з почесним гостем дитячої програми Ульфом Старком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-