Нищук прагне захистити творчий простір від іноземних пропагандистів

Нищук прагне захистити творчий простір від іноземних пропагандистів

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук виступає проти складання "чорних" і "білих" списків іноземних митців. Він також за те, щоб питання мовних квот в ефірі вирішувалось послідовно.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня".

"Я проти складання "чорних" і "білих" списків та піару на них. Однозначно. Я за те, аби спільно з відповідними органами напрацювати правильний підхід щодо тих людей, які шкодять Україні, які є пропагандистами, які зазіхають на нашу незалежність. Має існувати жорсткий захист інформаційного, медійного, творчого простору від таких іноземних митців. Але це не повинно переходити в публічну демонстративність, у складання таких собі "списків" з десятків різних людей. Це має бути американська модель, яка чітко визначає "хто" може, а "хто" не може перетинати кордон країни - і з якої причини. Саме тому, що такі окремі люди (а не "списки") є персонами нон-грата", - сказав Нищук.

Стосовно квот він нагадав, що тривалий час в Україні саме політики розігрували мовне питання - як карту, як провокативний козир для свого електорату, і зазначив, що треба не спекулювали на цьому питанні, а вирішувати його для об'єднання нашого суспільства.

"Питання мовних квот у ефірі треба вирішувати - обов'язково: послідовно, еволюційно, без демонстративного галасу, а співпрацею між медіавласниками та органами влади. Переконаний, що поступальний адекватний шлях, а не піар-провокації, буде ефективнішим, кориснішим. І стане тим шляхом, який об'єднає наше суспільство - в любові та шані до рідної української мови", - підкреслив Нищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-