У «Шоколадному будинку» відкрився Музей скульптури

У «Шоколадному будинку» відкрився Музей скульптури

Укрінформ
Київський національний музей російського мистецтва та Мистецький центр «Шоколадний будинок» презентують  виставковий проект «Музей скульптури і декоративно-ужиткового мистецтва».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у трьох залах другого поверху репрезентовано збірку скульптури з фондів Київського національного музею російського мистецтва. 

«На сьогодні це перша спроба систематизовано представити роботи скульпторів 20 століття – українських митців і митців, пов’язаних з Україною», - розповів директор мистецького центру Володимир Радченко. За його словами, переважна більшість робіт раніше не виставлялася, і глядачі побачать їх уперше.

Глядачі можуть ознайомитися зі скульптурою, створеною  у період 1975–1985 років, коли  мистецтво поступово позбавлялося ідеологічного пресингу, і в майстернях і на виставках почали з’являтися оригінальні твори, які несли філософське навантаження, були сповнені алегорій і символів.

У залах представлено роботи митців трьох поколінь: найстаріших київських скульпторів –  Юлії Укадер, яку називають творцем ідеальних жіночих «ню», і відомого майстра вітчизняної анімалістки Юрія Рубана, послідовників «шістдесятників» – Михайла Грицюка, Юлія Синькевича, Олега Косткевича, представників покоління, яке розпочало працювати на початку 1970-х років – Євгена Прокопова, Володимира Шишова, Володимира Протаса та інших. Експоновано також роботи російського митця Олега Комова, литовського художника Римантаса Даугінтіса, вірменського скульптора Акопа Ішханяна. Нині в експозиції представлено 18 скульптур періоду 1975-1985 років.

Експозицію доповнено рисунками студентів Київського державного художнього інституту, які надала для виставки Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури.

Зазначимо, що ця експозиція - початок великого проекту щодо створення у філії КНМРМ «Мистецький центр «Шоколадний будинок» постійно діючої експозиції скульптурних робіт і творів декоративно-прикладного мистецтва. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-