Музиканти просять Кириленка не квотувати культурний простір

Музиканти просять Кириленка не квотувати культурний простір

Укрінформ
Українські виконавці та музичні гурти не підтримали ініціативу міністра культури В’ячеслава Кириленка щодо введення 75-відсоткового квотування для українських пісень на радіо.

Про це повідомляє Незалежна асоціація телерадіомовників.

Згідно з Законом про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" частка пісень державною мовою має становити не менше 75 відсотків від загального обсягу пісень українських авторів чи виконавців.

Музиканти закликають авторів  документу - а саме міністра В’ячеслава Кириленка, а також народних депутатів  Олегу Медуницю, Ігоря Артюшенка, Івана Крулька і Олега Ляшка - переглянути свою позицію та відкликати поданий законопроект з парламенту.

Українські виконавці закликають нардепів, парламентські фракції та групи не підтримувати цей проект під час його голосування у першому читанні.

Серед  55 українських музикантів, які категорично проти додаткового квотування в ефірі радіостанцій, – народні та заслужені артисти України, переможці українських та міжнародних фестивалів, а саме: Сусана Джамаладінова (Джамала), Ірина Білик, Віктор Павлік, Тіна Кароль,  Віталій Козловський,  гурт Lama, Наталія Могилевська, гурт The Hardkiss, Злата Огневич, гурт «Бумбокс», Олексій Потапенко (Потап), Руслан Квінта, Світлана Лобода та інші.

 «Ми розуміємо, що мотивацією для введення такого регулювання є прагнення захистити національний культурний простір, але змушенні констатувати, що обрані методи підтримки національної музики є неефективними. Розподіл українських авторів та виконавців на своїх і чужих, на правильних та неправильних є хибним шляхом та може стати причиною розбрату в середині музичної спільноти та в суспільстві загалом, в той час коли Україна потребує максимальної консолідації», - вважає лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-