Українці вдруге поспіль перемогли на Фестивалі культур у Новій Зеландії

Українці вдруге поспіль перемогли на Фестивалі культур у Новій Зеландії

Укрінформ
Українська громада Веллінгтонського округу вдруге поспіль виборола найвищу нагороду на щорічному Фестивалі культур в Палмерстоні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу організації.

Фестиваль культур є одним із наймасштабніших подібних заходів у Новій Зеландії, однак учасники-українці добре підготувалися та намагалися якнайкраще представити українську культуру, показати національний колорит та якомога повніше розповісти про Україну новозеландцям.

Неабияких зусиль для цього доклали Віталій та Ольга Воробей, Джефрі та Татьяна Сандерси, Наталя та Міша Степури, Алла Смаль, Наталя Циганок, Тетяна Ярошенко, Тетяна Кравчук, Олена Покидько, Лариса Талалуєва, Юля Хрипко та Карина Сіалс.

Під керівництвом Ольги Воробей українські господині наготували національних страв, аби частувати відвідувачів – борщ, вареники, голубці, пиріжки, ватрушки, млинці, деруни, тістечка, коржики і навіть маленькі Великодні пасочки. Тож і не дивно, що черга з бажаючих поласувати українськими смаколиками була чималенькою. Підбадьорювала відвідувачів і дотепна картина – реклама борщу, намальована Тетяною Сандерс. Не обійшлося без традиційного пишного короваю – його спекла Алла Смаль.

Окрім смачних страв на українському стенді відвідувачів приваблювали численні художні вироби, створені талановитими руками наших українських майстринь – Наталі Степури, Тетяни Сандерс, Алли Смаль та Наталі Циганок. Оздоблені орнаментами глечики і торбини, ляльки-мотанки, традиційні українські прикраси – ось не повний перелік того, що можна було побачити і придбати.

Особливого колориту українському стенду додала мініатюрна експозиція інтер’єру традиційної селянської хати з піччю, лавою, образами і навіть маленькою дитячою колисочкою – чудова ідея і втілення від Тетяни Сандерс.

У музичній програмі Фестивалю українську громаду представляв гурт Bravo Ensemble, до складу якого входять Саша Гунченко, Христина Зелінська та Еміліо Бертранд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-