У Києві презентували нову книгу Ірен Роздобудько та Олеся Саніна «Кіно на папері»

У Києві презентували нову книгу Ірен Роздобудько та Олеся Саніна «Кіно на папері»

Укрінформ
У столиці презентували збірку творів однієї з найвідоміших українських письменниць Ірен Роздобудько та українського кінорежисера Олеся Саніна.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасниками заходу були Ірен Роздобудько, видавець Микола Кравченко та письменниця Леся Воронина.

Видання містить у собі три твори: «методичку» зі сценарної майстерності; найперший варіант спільного з Олесем Саніним сценарію «Садок вишневий», який 2014 року став фільмом «Поводир»; сценарій «Я повернусь», про кримськотатарську жінку, написаний для Ахтема Сейтаблаєва.

«Перша частина книги - драматургія для чайників. Там ви знайдете, як правильно і професійно подавати на папері своє кіно. Я навіть вказую, яким шрифтом потрібно писати сценарій, щоб продюсер зрозумів, що ви - професіонал», - зазначила Роздобудько.

Письменниця не втомлювалася повторювати, що «кінодраматургія - це наука, яку потрібно вивчати».

За словами Кравченка, після прочитання «методички», хочеться почати писати сценарій. І це - найбільша похвала для автора.

Друга частина - кіносценарій «Садок вишневий» - першоваріант «Поводиря». «Для тих, хто дивився фільм, величезним задоволенням буде прочитати літературний синопсис», - підкреслила Роздобудько.

2008 року цей сценарій отримав спецвідзнаку на «Коронації слова», а через кілька років став фільмом «Поводир».

Про третю частину видання авторка сказала так: «Це сценарій, який написано так, як треба, за усіма правилами (які зазначені в «методичці»). Це історія про кримськотатарську жінку. Це епопея від 30х років до наших днів».

«Читаючи це, жінки плачуть, а режисери кажуть: «Це потрібно знімати», - з гордістю говорить сценаристка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-