Наступного тижня у Тбілісі пройдуть Дні українського кіно

Наступного тижня у Тбілісі пройдуть Дні українського кіно

Укрінформ
Цієї весни відбудуться Дні українського кіно у Тбілісі (Грузія).

Про це повідомляють організатори фестивалю - компанії ТОВ 435 Філмс та FX FILM Geogria, інформує прес-служба Держкіно.

"Це вже другий фестиваль українського кіно у столиці Грузії. Цьогоріч він відбудеться 16-20 березня. Місце проведення - кінотеатр Амірані (вул. Костава, 36). Дні українського кіно у Тбілісі націлені на популяризацію українського кінематографа в Грузії та створення культурного іміджу Української держави на міжнародному рівні", - ідеться у повідомленні.

До програми заходу включено різножанрові українські художні та анімаційні фільми. Це "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, "Полон" Анатолія Матешка, "Хайтарма" Ахтема Сеїтаблаєва, "Жива ватра" Остапа Костюка, альманах анімаційних фільмів та збірка короткометражок "Сучасне Українське Кіно".

У рамках заходу відбудеться круглий стіл на тему "Співпраця в сфері кіно між Україною та Грузією: досвід і перспективи", що передбачає обговорення ситуації в кіноіндустрії України і Грузії, успішніх кейсів картин спільного виробництва, перспектив копродукційних проектів, досвіду Грузії в рамках програми "Креативна Європа". Учасники "круглого столу" - представники державних кінофондів, українські та грузинські продюсери.

Захід організовано за підтримки Держагентства України з питань кіно, МЗС України, Посольства України в Грузії, Міністерства культури Грузії та Національного кіноцентру Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-