Актора на головну роль у фільмі про Шевченка визначить народний кастинг

Актора на головну роль у фільмі про Шевченка визначить народний кастинг

Укрінформ
Стартує народний кастинг "Я - Шевченко" з метою знайти виконавця головної ролі у фільмі "Таразі. Прощання з пустелею".

Про це заявив у середу на прес-конференції в Укрінформі режисер-постановник та автор сценарію Олександр Денисенко.

"Ми сьогодні оголошуємо кастинг. Коли я писав сценарій, я думав про те, як повернути Тараса Григоровича "до своїх". І, безперечно, в кастингу буде важлива не типажна подібність, а харизма, пасіонарність, випромінювання душі і особистість", - підкреслив Олександр Денисенко, нагадавши при цьому, що Сергій Бондарчук та Іван Миколайчук - виконавці головної ролі у фільмах "Тарас Шевченко" і "Сон", які зняв його батько Володимир Денисенко, - мали колосальну харизму, були особистостями.

Режисер зазначив також, що претендент має бути професіоналом і кандидатури, які не мають досвіду роботи в кіно, "достатньо великого і серйозного, щоб зіграти таку важливу роль", не розглядатимуться.

"Цей актор, безперечно, має знати твори Шевченка і любити його. У нас є чітке уявлення, що це повинен бути чоловік, який має досвід роботи перед камерою, в кадрі. Це може бути співак, телеведучий. Це може бути і відомий письменник, якщо він на нього схожий", - сказав Денисенко.   

Він також припустився думки, що у кастингу можуть взяти участь іноземні актори, які володіють українською мовою.

"Це було б цікаво, якщо би такий актор переконав у цьому кастингу українців, що він - іноземець - може зіграти Шевченка. Чому ні? Якщо переконає, то будемо брати на головну роль", - зазначив режисер.  

За словами продюсера Андрія Суярка, умови конкурсу та критерії до претендентів будуть опубліковані на сторінці фільму у Фейсбук. Зокрема, оскільки Шевченку у тому періоді, який знімається, 43 роки, то і актор має бути відповідного віку - з урахуванням можливостей гриму і сучасних технологій це може бути людина від 30 до 50 років. Конкурс матиме кілька етапів. Перший  - заповнення анкети, і типажі відбиратиме кастинг-директор Алла Самойленко. Далі спостерігатимуть роботу претендентів у кадрі. Після цього обраних запросять на справжній кастинг з режисером та партнерами по фільму. А вже потім на розгляд спільноти представлять декілька імен, за які запропонують проголосувати українцям.

"Не факт, що людина, яка набере найбільшу кількість голосів, буде виконувати цю роль, але це буде суттєвим додатком до того, як режисер прийме рішення", - сказав Суярко, уточнивши, що за планами рішення буде прийняте 20-25 квітня.

Продюсер також поінформував, що перший знімальний період має відбутися цієї весни - знімуть декілька сцен, які потребують локацій у Казахстані. Решту фільму зніматимуть в Україні, на Одещині, разом з Одеською кіностудією.

"Там будуть збудовані декорації Новопетровського укріплення, і суттєва частина фільму буде знята саме там. Ми плануємо завершити зйомки в цьому році восени. До кінця жовтня маємо відзняти весь матеріал. Постпродакшн може тривати 3-5 місяців. Реліз фільму - у 2017 році, скоріш за все восени", - додав Суярко.   

Як зазначалося, сценарій фільму переміг у міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Кобзаря. Фільм створюється за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Загальний бюджет - 44,8 млн грн. Внесок держави у виробництво фільму становить половину бюджету. Другу половину надають копродюсери -  "Інсайтмедіа продюсерський центр", "Одеська кіностудія", а також "Sky Production" (м. Алмати), яка забезпечуватиме зйомки на території Казахстану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-