В Україні стартує Тиждень італійського кіно

В Україні стартує Тиждень італійського кіно

Укрінформ
У Києві та інших містах України 3 березня починається «Тиждень італійського кіно». Цього року фестиваль, який знайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії, пройде в 6-й раз і покаже фільми з конкурсної програми Венеціанського і Канського кінофестивалів.

 Про це повідомляє організатор фестивалю - компанія Артхаус Трафік. 

«Цьогоріч фестиваль приймають Київ, Вінниця, Запоріжжя, Львів, Маріуполь, Одеса, Харків, Чернівці. Фестиваль відкриє історичний трилер «Кров моєї крові» Марко Беллоккьо. Похмура стрічка розповість про черницю, яку обвинувачують у диявольських підступах і піддають тортурам. Монастир, де розвертаються криваві події, за сюжетом знаходиться у Боббіо - рідному місті Беллоккьо. Фільм було представлено в основному конкурсі Венеціанського кінофестивалю, він отримав премію міжнародної асоціації кінопреси (ФІПРЕССИ)", - зазначається у прес-релізі.

До програми також включено новий фільм лауреата Берлінського, Каннського і Венеціанського кінофестивалів Нанні Моретті - «Моя мама». У цій частково автобіографічній картині йдеться про  Маргариту, яка намагається впоратися одночасно із зйомками фільму і новинами про важку хворобу своєї матері. Стрічку було представлено в основному конкурсі Канн, де вона отримала приз екуменічного журі. Один із старих журналів про кіно, французький Cahiers du Cinema, назвав картину Моретті кращим фільмом 2015 року, помістивши її в перший рядок свого рейтингу.

Темну сторону життя тихого альпійського села покаже трилер «Крижаний ліс». За уявним спокоєм поселення ховається підпільний трафік по переправленню нелегальних мігрантів у Західну Європу. Запрошеними зірками фільму стали Емір Кустуріца і Ксенія Раппопорт.

«Пристебніть ремені» - мелодрама про турбулентні стосунки грубого механіка і витонченої дівчини. Не дивлячись на відмінності, пара не може розлучитися і жити один без одного. Автор картини - італійський режисер і сценарист турецького походження Ферзан Озпетек.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-