Березень у Нацопері: три опери Верді і

Березень у Нацопері: три опери Верді і "Борис Годунов"

Укрінформ
Національна опера України у березні в рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" покаже дві вистави за участю Ольги Микитенко та прем'єру опери "Набукко", в якій співатиме Людмила Монастирська.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"У березні Національна опера України, продовжуючи проект "Українські оперні зірки у світі", знову готує своїм шанувальникам цікаві зустрічі з уже знайомими та улюбленими виконавцями, так і солістами, які напевне завоюють серця столичних глядачів. Також березневі зустрічі запам'ятаються прихильникам високого мистецтва прем'єрою опери "Набукко" Дж.Верді", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 16 березня в опері Джузеппе Верді "Ріголетто" заслужена артистка України та лауреат престижної світової оперної нагороди - Гран-прі конкурсу ім. Марії Каллас Ольга Микитенко виконає партію Джільди. Прем'єра цієї опери на київській сцені відбулася 1975 року в постановці відомого режисера Ірини Молостової. Саме в цій постановці опера йде і до цього дня.

18 березня в опері «Борис Годунов» Модеста Мусоргського у партії літописця Пимена дебютуватиме лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів бас Олександр Мілєв.

20 березня в опері Верді "Травіата" разом з Ольгою Микитенко, яка виконує партію Віолетти, на сцену Національної опери України у ролі Жоржа Жермона вийде запрошений соліст європейських театрів баритон Віталій Білий. Цього року в опері «Травіата»  він співатиме у Staatsoper (Гамбург) та в Semperoper (Дрезден).

31 березня на сцені Нацопери відбудеться прем'єра опери Верді "Набукко", яку "відродив" після  5-річної перерви режисер-постановник Анатолій Солов'яненко. У прем'єрній виставі вже погоджено участь Людмили Монастирської, яка виконає партію Абігайль. З цією партією Людмила вже протягом декількох сезонів виступає на кращих оперних сценах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-