Київський Патріархат нагородив книгу про Володимирський собор

Київський Патріархат нагородив книгу про Володимирський собор

Укрінформ
Видання з бюджетної програми "Українська книга" відзначене нагородою УПЦ Київського Патріархату. Це "Володимирський собор" Дмитра Степовика, що побачив світ у видавництві "Дніпро".

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"18 лютого настоятель Володимирського кафедрального патріаршого собору протоієрей Борис Табачек вручив  нагороди Української Православної Церкви Київського Патріархату творчій групі державного спеціалізованого видавництва художньої літератури "Дніпро" за  видання книги Дмитра Степовика "Володимирський собор", - йдеться у повідомленні.

Табачек зазначив, що книга є найповнішим і найгрунтовнішим дослідженням історії Володимирського собору в Києві. Лише диво врятувало його від знищення в 1934 році. Про собор писали і раніше, але переважно невеличкі брошури для туристів. Тепер же монументальне видання "Дніпра" поповнить фонди бібліотек України.

Орденами "Святі Рівноапостольні Кирило та Мефодій" нагороджені директор видавництва Олександр Кудрявцев, координатор творчих програм видавництва Лідія Вакуленко, фотохудожники Олександр Солдатенко та Сергій Марченко.

Наукове мистецтвознавче видання, що побачило світ 2015 року, присвячене 120-річчю освячення Володимирського собору в Києві. Відомий український науковець, академік Дмитро Степовик дослідив історію побудови собору і його мистецького оздоблення. Книга містить унікальні фотографії та фотодокументи з українських архівів.

Фото: toursdekiev.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-