"Оскари" змінюють вигляд

Фото
Укрінформ
Статуетки "Оскара" відтепер матимуть новий вигляд.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя"

Американська кіноакадемія розірвала контракт з чиказьким виробником R.S. Owens, який виробляла цю бажану нагороду з 1982 року, та знайшла нового майстра для "Оскара". Нову статуетку замовили нью-йоркській Polich Tallix Fine Art Foundry.

Polich перероблятиме приз таким чином, щоб він мав оригінальний вигляд статуетки 1929 року, яка була видана вперше на третій церемонії "Оскар". Тоді цей приз отримав Еміль Дженнінгс у номінації "Кращий актор".

Планується, що Polich випустить призи вже для цьогорічної церемонії нагородження, яка відбудеться 28 лютого.

Таке рішення у академії пояснили бажанням повернутися до золотого віку Голлівуду.

Сама статуетка була створена скульптором Джорджем Стенлі. А її дизайн розроблений художником-постановником кінокомпанії MGM Седріком Гіббонсом: лицар, що стоїть на котушці кінострічки і тримає в руках двосічний меч. За модель він вибрав Еміліо Фернандеса.

П'ять отворів на підставі котушки представляли собою п'ять відділів академії: продюсерів, сценаристів, режисерів, акторів і техніків.

Спочатку "Оскари" друкувалися на аркушах, після чого виготовлялися у золоті. Стенлі втілив дизайн Гіббонса у глині, а Алекс Сміт відливав статуетки зі сплаву олова і міді, після чого золотив.

Статуетка сягає 33,5 см заввишки і важить близько 3,5 кілограма.

Фото: Американська кіноакадемія, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-