Премія Лесі Українки: названі переможці

Премія Лесі Українки: названі переможці

Укрінформ
Комітет із присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив переможців конкурсу за 2015 рік у чотирьох номінаціях. 

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"У номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва" лауреатом премії визнано книгу "АБВ, або Операція "Ставкозавр" Павла Куща, що видана 2014 року журналом "Донбас" та Національною спілкою письменників України. Повість розповідає про пригоди сільських друзів-шибайголів, вона наповнена теплом і добротою, допомагає зберігати оптимізм і віру в перемогу добра над злом. Розрахована книга на дітей молодшого і середнього шкільного віку", - зазначається в повідомленні.

У номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" лауреатом премії стала книга "Пітер Пен" в оформленні Івана Кравця, що вийшла у видавництві "Ранок".

У номінації "Театральні вистави для дітей та юнацтва" премію здобула вистава "Кицькин дім" Київського національного академічного театру оперети (режисер-постановник  Микола Бутковський, художник-постановник та художник з костюмів Ірина Давиденко).

У номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва" лауреатом премії визнано анімаційний фільм "Халабудка" кіностудії "Укранімафільм" (автор сценарію Наталя Гузєєва, режисер Манук Депоян, художник Валентина Серцова).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-