Скандал з

Скандал з "білим "Оскаром": Кіноакадемія змінює правила гри

Укрінформ
Американська кіноакадемія прийняла ряд змін, які будуть покликані урізноманітнити склад кіноакадеміків, які голосують за номінації на «Оскар», відреагувавши таким чином на звинувачення у "білому "Оскарі".

Про це повідомляє КиноПоиск.

Найбільш серйозні зміни будуть внесені у правила голосування. Досі запрошення у Кіноакадемію гарантувало довічне членство, супроводжуване статусом, обов'язками, безкоштовними скринерами та запрошеннями на вечірки.

Тепер же можливість голосувати у кіноакадеміків буде продовжуватися в залежності від їхньої зайнятості. Після десяти років роботи у складі Кіноакадемії кожен її член повинен буде показати, що працював у кінобізнесі протягом останнього десятиліття. Якщо кінематографіст працював три десятиліття поспіль, то його членство стає довічним, як і можливість голосувати. Якщо ж 10 років проведені без роботи, то за киноакадемиком зберігається членство, але право голосу у нього забирають. Отримання «Оскара» чи номінація на нього також гарантують довічне право голосування. Ці стандарти будуть найближчим часом застосовані до складу Кіноакадемії, але на найближчому голосуванні не позначаться.

Таким чином, голосуючі за «Оскар» повинні стати молодшими, активнішими і дивитися ширше на сучасне кіно. Відсіваючи кіноакадеміків, які пішли на пенсію, правління сподівається на зміну підходу до висунутих на номінації фільмів.

Зміни стосуватимуться й ради правління. Рада правління (Board of Governors) складається з представників усіх сімнадцяти департаментів, по три людини від кожного. Одним з головних завдань керівників є відображення інтересів департаменту, який обрав їх.

Згідно з новими правилами, у раді правління з'являться ще три позиції, але ці люди будуть обрані особисто президентом Кіноакадемії. Рада правління повинна буде схвалити кожного кандидата на позицію. Передбачається, що нововведення повинне буде відображати інтереси меншин у Кіноакадемії, тобто нових членів в раді виберуть з темношкірих кінематографістів.

Крім того, у Кіноакадемії обіцяють «амбітну і глобальну кампанію з пошуку та підбору кваліфікованих нових членів, які будуть покликані урізноманітнити склад». Йдеться, зокрема, про жінок і представників з іншим кольором шкіри. Кіноакадемія не буде чекати, коли представники меншин зможуть обзавестися двома членами Кіноакадемії, які зможуть порекомендувати (існуюча практика), а просто буде набирати їх сама серед існуючих кінематографістів. В Кіноакадемії зараз 6261 член з правом голосу, приблизно 1500 з них — жінки, менш як тисяча — люди з іншим кольором шкіри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-