Лойко відмовив Голлівуду в правах на екранізацію

Лойко відмовив Голлівуду в правах на екранізацію "Аеропорту"

Документ
Укрінформ
Автор книги "Аеропорт", фотограф та журналіст Сергій Лойко відмовився продати Голлівуду права на екранізацію своєї книги.

Про це він написав у Фейсбуці.

"20 січня 2015 року Коламбія і Соні Пікчерз запропонували мені продати їм права на мої статті в Лос-Анджелес Таймс для того, щоб зробити кіно про оборону Донецького аеропорту. Вони купували ексклюзивні права на використання образів героїв та пов'язаних з ними обставин та ситуацій. Наші переговори тривали близько року. Хтось може назвати мене ідіотом, і, можливо, має рацію, але я відмовився від контракту в 157,500.00 дол.", - написав Лойко.

Автор вважає, що якби він підписав контракт, то "голлівудський сценарист почав писати свій сценарій на цю тему, в який я міг би тільки побічно втрутитися як консультант".

"Я не хочу, щоб про ПОДВИГ ЮНАКІВ, які загинули у ДАПі, писав якийсь хлопець з Санта Моніки... Я не проти пари сотень тисяч доларів. Але вони закінчаться, а ганьба залишиться, якщо під моїм ім'ям знімуть якусь туфту. Мені тоді до кінця днів буде соромно перед хлопцями, які поклали свої життя на цій війні", - заявив Лойко.

"Якщо колись буде знято про це кіно, і якщо це буде пов'язано з моєю книгою, я хочу, щоб його знімали за моєю книгою. Я хочу, щоб про це було розказано так, як я бачив це на власні очі, і як це насправді і було", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-